Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Πολιτικό παρασκήνιο.


Σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του ο πρόεδρος της ιεράς συνόδου και επίτημος πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Παρασκευαϊδης δήλωσε τα εξής:

" Είστε μια ελάχιστη μειοψηφία του 2-3% και δεν μπορείτε να επιβάλλεστε στο 98% του ελληνικού λαού. Ποιος Έλληνας παραδέχεται σήμερα πως δεν είμαστε έθνος, ότι δεν πρέπει να μιλάμε ελληνικά, ότι μπορούμε να ζούμε χωρίς Θεό και χωρίς πίστη; Τα λένε όμως ορισμένοι που εσείς τους ψηφίζετε και τους βάζετε στη Βουλή, ώστε να έχουν τη δύναμη αυτά που εκείνοι πιστεύουν να τα επιβάλλουν στον κόσμο. Χρειάζεται ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του γιατί δεν είναι μόνο δική μας ούτε μόνο εμείς μπορούμε να σηκώνουμε τα λάβαρα υπέρ του έθνους."

Μετά την ομιλία στην τοπική οργάνωση Αγ. Τριάδας στο Χολαργό οι οπαδοί, κρατώντας μαντήλια και εικόνες ιερών περιστεριών, αυτομαστιγώθηκαν παραδεχόμενοι το λάθος τους να στείλουν το Συνασπισμό στη Βουλή. Κάποιοι ακόμα πιο τολμηροί ήδη ξεκίνησαν αυστηρή δίαιτα-νηστεία ήθελα να πω-στα πρώτυπα του προέδρου τους, γεγονός που θα τους χαρίσει την ίδια, υπέροχη, λεπτή σιλουέτα.

Φεύγοντας από το χώρο της συγκέντρωσης ο κ. Παρασκευαϊδης δήλωσε: " Τώρα που τελείωσα με τα διαβάσματά μου θα σας γαμ.., θα σας ευλογήσω όλους και αλύπητα!"
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο άκουσμα αυτής της δήλωσης ανέκραξε με στεντόρεια φωνή και γυαλισμένο μάτι : " Ευλόγησον δέσποτα, ευλόγησον!!! "
Υ.Γ. Α! Και να μην ξεχάσω-ένεκα της ημέρας : " Καλύτερα φέσι τούρκικο παρά μίτρα παπική!!! "

Κυριακή, 27 Μαΐου 2007

Τηλεόραση.


Κι αυτό που με τσαντίζει περισσότερο είναι που μου μοιάζεις τόσο πολύ!

Σάββατο, 26 Μαΐου 2007

Aμαλία Καλυβινού...καλή ξεκούραση

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007

Λαϊκή σοφία #6


Μη μου πολυτεντώνεσαι γιατί ψηλός δεν είσαι και το χωριό σου είναι κοντά και ξέρω τίνος είσαι.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007

The fields of Anfield Road


KENNY DALGLISH


Από τότε...

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007

Nά'μουν Ιησούς, Κρίσνα, Μωυσής...


Αντιγράφω από το λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας του καθ. Μπαμπινιώτη:
Ανεξιθρησκία: 1.Η ελευθερία κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να μην διώκεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις 2. Η ανοχή της πολιτείας προς τη θρησκεία κάθε πολίτη, η οποία εκφράζεται με τη συνταγματική της κατωχύρωση.
Μέχρι εδώ καλά και ωραία. Αν και υπάρχει στους ορισμούς ένα μικρό κενό. Τι γίνεται με όσους δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία; Τι γίνεται με τους άθρησκους; Όχι τους άθεους-γιατί είναι θρησκεία η αθεϊα, είναι πίστη στη μη ύπαρξη του θεού- αλλά όσους δεν έχουν πίστη πουθενά. Το δικό τους δικαίωμα πώς διαφυλάσσεται από το σύνταγμα;

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.


Kυρίες και κύριοι, χαίρετε! Είμαι ο Πάνος Χατζηπάνου και στη σημερινή εκπομπή "Κατάφατσα" έχω καλεσμένο έναν άνθρωπο που από καιρό τώρα ήθελα να πάρω συνέντευξη. Με τον καλεσμένο μου γνωριστήκαμε πριν 6 περίπου χρόνια, όταν και τον παρακολούθησα στο πανηγύρι τον Αύγουστο στη Νέα Κερασούντα, να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του τραγουδιού. Από τότε κύλησε αρκετό νερό και σήμερα, καταξιωμένος πια, ο Μπάμπης Απειρώτας είναι μαζί μας για να μιλήσουμε κατάφατσα.
*Καλώς ήρθες, Μπάμπη μου!
-Καλώς σε βρίσκω, Πάνο μου.

*Πρώτα απ'όλα να πω πως κυκλοφόρησε το νέο σου CD με τίτλο "Στου κύκλου τα γυρίσματα ζαλίζομαι και πέφτω" καθώς και ότι συνεχίζονται, με τεράστια επιτυχία, οι εμφανίσεις σου στο κέντρο "Πύλη Αράχθου".
-Ακριβώς.

*Μπάμπη μου, τι είναι για σένα η απόλυτη ευτυχία;
-Η Ευτυχία για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι ιερό. Έτσι λένε τη μανούλα μου και όπως καταλαβαίνεις συγκινούμε όταν με ρωτάς για την Ευτυχία. Κάποια Απόλυτη δεν γνωρίζω. Δεν μου λέει κάτι αυτό το όνομα.

*Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
- Βασικά αυτά είναι προσωπικά, αλλά να, επειδή μικρός είχα συχνά ουρολοιμώξεις πρέπει να κατουράω 12 φορές τη μέρα, μού'πε ο γιατρός, και αυτό με ξυπνάει κάθε πρωί. Εντάξει μου τη σπάει, αλλά και τι να κάνεις;

*Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου;
- Βασικά είμαι καλό παιδί και δεν ξεχνάω από που ξεκίνησα. Εντάξει αγαπώ όλο τον κόσμο και αν μου ρίχνεις λουλούδια εμένα δε με νοιάζει αν είσαι φτωχός ή πλούσιος.

*Το βασικό σου ελάττωμα, Μπάμπη μου;
- Εκτός από τις συχνές ουρολοιμώξεις εννοείς; Συχνά με πονάει η μέση και δεν μπορώ να κάθομαι όρθιος και να τραγουδάω, αλλά βλεπω την αγάπη του κόσμου και το ξεχνάω.

*Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
- Βασικά και ο Μπάτμαν μ'αρέσει γιατί είναι σωστός, αλλά περισσότερο πάω τον Λεωνίδα που είναι και Έλληνας.

*Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
-Κοίταξε να δεις. Εμένα με στήριξε από τα πρώτα μου βήματα ο μεγάλος Γιάννης Καφενές και τον έχω σαν πατέρα μου, τουλάχιστον μουσικά.

*Ποιο είναι το μότο σου στη ζωή;
-Βασικά, Πάνο μου, εγώ τα μηχανάκια τα φοβόμουν από μικρός και ποτέ μου δεν ανέβαινα. Και τώρα δηλαδή κούρσα οδηγάω. Θέλω όμως να πω στα παιδιά που οδηγούν μότο να βάζουν κράνος. Γιατί, Πάνο μου, έχουμε χρέος να συμβουλεύουμε τα πιτσιρίκια.

*Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
-Φτου, φτου, κουνήσου απ'τη θέση σου! Γιατί να πεθάνω, Πάνο μου; Νέος άνθρωπος είμαι δεν τα σκέφτομαι αυτά τα σκιαχτηκά!

*Εάν συναντούσες το Θεό τι θα ήθελες να σου πει;
-Πρώτα απ'όλα θα του φιλούσα το χέρι γιατί είμαστε και χριστιανοί και στο Θεό χρειάζεται σέβας. Θα ήθελα να μου πει πώς θα πάνε οι πωλήσεις του νέου μου CD γιατί είναι, πιστέυω, η καλύτερη δουλειά μου και θέλω να πάει καλά.

*Τελειώνοντας αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θέλω να σε ρωτήσω σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτή την εποχή;
-Εντάξει, είμαι πολύ καλά και βασικά η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
Κυρίες και κύριοι ήταν ο Μπάμπης Απειρώτας, ο τραγουδιστής, ο άνθρωπος.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007

Το νερό, νεράκι !


Επειδή εδώ στην Ελλάδα η λέξη "προνοητικότητα" είναι άγνωστη και επειδή για όλα τα θέματα λειτουργούμε υπό το καθεστός του πανικού και ενός υποκριτικού ενθουσιασμού ας πούμε δυο λογάκια.
* Βάσει στοιχείων της ίδιας της ΕΥΔΑΠ από την ετήσια κατανάλωση νερού στη χώρα μας το 87 % αφορά στην άρδευση γεωργικών εκτάσεων. Το ποσό αυτό είναι υπερβολικά μεγάλο λόγω των απωλειών νερού εξ'αιτίας του κάκιστου δικτύου αρδευτικών καναλιών (που φτάνει περίπου στο 50 %), του λανθασμένου τρόπου άρδευσης (ντάλα μεσημέρι στους 40 βαθμούς και όχι υπό σκιά ή το βραδάκι) και λόγω της καλλιέργειας υδροβόρων φυτών (πχ βαμβάκι) που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
* Η οικιακή χρήση αντιστοιχεί στο 10 % περίπου της ετήσιας κατανάλωσης. Βέβαια και σ'αυτή την περίπτωση οι απώλειες λόγω δικτύου κυμαίνονται από 10 εώς 40 % του κυκλοφορούντος όγκου νερού, ανάλογα με το βαθμό συντήρησης του δικτύου από τους δήμους.
Το υπόλοιπο 3 % περίπου πηγαίνει για βιομηχανική χρήση.

Βλέπουμε από τα παραπάνω στοιχεία (που επαναλαμβάνω η ίδια η ΕΥΔΑΠ δημοσιεύει) ότι ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος σπατάλης νερού στη χώρα μας είναι το κακό, απαρχαιωμένο και λάθος συντηρημένο δίκτυο διανομής του νερού. Το ξαναζεσταμένο μέτρο της κοστολόγησης του νερού αναλόγως της κατανάλωσής του, αποτελεί καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο, που ουδεμία σχέση έχει με διαδικασίες ορθολογικής διαχείρησης των υδάτινων πόρων στη χώρα μας,ούτε φυσικά δημιουργεί συνθήκες εξοικονόμισης νερού για το μέλλον.
Έτσι πριν πληρώσουμε τον επόμενο φορομπηχτικό λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ ίσως θα ήταν φρόνημο να ζητήσουμε εξηγήσεις από την εταιρία για τα εκατομμύρια των κυβικών νερού που χάνονται εξ'αιτίας της!

Λαϊκή σοφία #5


Φόρα φόρα τη μουτσούνα, ξέχασες το πρόσωπό σου.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007

Λαϊκή σοφία #4


Οι βιολιτζήδες άλλαξαν μα τα νταούλια ίδια.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007

Στ'άρματα, στ'άρματα !


Ξεκινάει σήμερα στο Ελσίνκι της παγωμένης και αφιλόξενης Φινλανδίας το τριήμερο πολιτιστικής-αγωνιστικής-πατριωτικής ανάτασης του έθνους στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Και λέω από σήμερα διότι σήμερα αγωνίζεται, με σκοπό την πρόκριση στον τελικό, η μαρτυρική Κύπρος με την μαρτυρική Ευριδίκη. Ως Έλληνες (ή καλύτερα σαν Έλληνες) οφείλουμε μπουλουκηδόν να στηρίξουμε τη μαρτυρική συμμετοχή της μαρτυρικής μεγαλονήσου, που είναι και μαρτυρικό φαβορί για πρωτιά (κανονική όχι μαρτυρική).
Εξ'άλλου ο ηρωικός Σαρμπέλ συνεχίζει τις ηρωικές του πρόβες για τον τελικό του Σαββάτου, έτσι ώστε να κατατροπώσει για άλλη μια φορά όλους τους αλλόθρησκους διεμβολείς των ιδανικών της φυλής μας! Επίσης να μην ξεχάσω να αναφέρω και τον σιωνιστικό κίνδυνο που δεν μπορεί όλο και κάπου θα κρύβεται.
Ο ηρωικός, που λες, Σαρμπέλ με οδηγό την ελληνική του ψυχή, αλλά και τα εκατομμύρια ανά τον κόσμο των Ελλήνων στο πλευρό του, θα ντυθεί με τα ηρωικά ρούχα του Γαβαλά (δεν ξέρω αν είναι ηρωικός, προτιμώ τον Κωστέτσο για ήρωα που έχει και άρρωστο παιδί στο σπίτι) και θα παιανίσει με βρoντερή φωνή το έπος "Yeia sou Maria-κουκιά σπέρνω" που δεν είναι τίποτα άλλο από το "Αέρααααααααα" 67 έτη μετά.
Ο ηρωικός Σαρμπέλ δίνεται επίσης ως φαβορί από τα γραφεία στοιχημάτων (βάλε τώρα που γυρίζει) γεγονός που έχει ωθήσει την Ένωση Βρακοφόρων Τυμπακίου να προτείνει την μετονομασία του σε Σαρμπελάκη, ενώ ο Νομάρχης Ψωμιάδης δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ήρωας θα μετονομαστεί Σαρμπελίδης! Βέβαια οι Αρκάδες-που ως γνωστόν κυβερνούν αυτόν τον τόπο-γελούν ειρωνικά αφού ήδη έχουν προαποφασίσει ο ήρωας να ονομαστεί Σαρμπελόπουλος.
Αρκεί να μη φάμε καμιά πατσαβουριά στο τέλος και ο ήρωας πατώσει (κάτι που θά'χει γίνει με μπαμπεσιά) γιατί τότε τον βλέπω με ειδική πτήση γραμμή για το Γκουαντάναμο! Είναι και το λιβανέζικο το αίμα μέσα του που δεν βολέυει!

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2007

Δεν μπορώ μανούλα 'μ !


Αντιγράφω από το "Έθνος" :
" Μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο η αγορά φαρμάκων του τρόπου ζωής. Μόνο για τέσσερα σκευάσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας οι Έλληνες διέθεσαν πέρυσι 24,45 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2005 και δείχνει μια σαφή τάση για κατανάλωση σκευασμάτων αυτού του είδους.
Πολλοί από τους επίδοξους χρήστες των εν λόγω φαρμάκων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους τρόπους αγοράς τους, κυρίως μέσω του Διαδικτύου."

*Μια πρώτη παρατήρηση, διαβάζοντας τις παραπάνω αράδες, είναι πως ο Έλληνας όταν είναι να πηδήξει δεν το λογαριάζει το χρήμα! Είναι κουβαρντάς με το τσουτσούνι του!
* Από την άλλη η αύξηση στην κατανάλωση έχει πολλές αναγνώσεις. Είτε αυξήθηκαν όσοι δεν μπορούν αλλά θέλουν. Είτε αυξήθηκαν όσοι δεν μπορούν, ήθελαν, αλλά δεν έβρισκαν γυναίκα. Είτε αυξήθηκαν αυτοί που δεν μπορούν, δεν ήθελαν, αλλά άκουσαν στο καφενείο ιστορίες με Ουκρανές και το μετάνιωσαν. Είτε λόγω κατάχρησης στη δοσολογία, τους ήδη χρήστες δεν τους πιάνει η φυσιολογική δόση. Είτε και όλα μαζί.
*Τέλος αποδεικνύουμε ως λαός, πως είμαστε ασυμβίβαστοι αφού ψαχνόμαστε με τα εναλλακτικά και φυσικά απαντούμε αποστομωτικά σε όσους μας θεωρούν υπανάπτυκτους με τη στροφή που έχουμε κάνει στο διαδίκτυο προκειμένου να βρούμε φτηνότερα το μαγικό χαπάκι (μιας και η σύνταξη η ρημάδα έχει κολλήσει στα 550 ευρώ και ο ουρολόγος δεν μου το γράφει) .

5 τραγούδια, 5 στιγμές.


Από χτες το βράδυ, όταν και πήρα την πρόσκληση του Aνέστη για να γράψω 5 τραγούδια που έχω συνδέσει με αντίστοιχες στιγμές, έχει πέσει περισυλλογή. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτος λόγος είναι το ότι δεν έχω αγαπημένα τραγούδια συνδεδεμένα με μια στιγμή. Κατά την ταπεινή μου άποψη η καλή μουσική δεν έχει στιγμή ή αντίστροφα, κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για καλή μουσική. Δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιες σημαντικές στιγμές της εώς τώρα ζωής μου είχαν υπόκρουση τραγούδια που εκ των υστέρων και σε νηφάλια ακρόαση δεν είχαν καμία αξία ή ήταν χάλια.
Θα καταχραστώ όμως τους κανόνες της πρόσκλησης και θα αναφερθώ σε 5 τραγούδια (αν και ο αριθμός είναι ελαχιστότατος) που σε όποια στιγμή κι αν τα ακούσω μου δημιουργούν ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

1.Your ghost- τραγουδισμένο από την Kristin Hersh και τον Michael Stipe των REM.

2.She's so heavy( I want you)- από τους Beatles και το καλύτερό τους άλμπουμ το Abbey Road.

3.Γεννήθηκα- του Γ. Μαρκόπουλου τραγουδισμένο από τον Ν. Ξηλούρη.

4.When the levee breaks-από Led Zeppelin.

5.Η αριστοκράτισσα- του B. Tσιτσάνη τραγουδισμένο από τον Απ.Χατζηχρήστο.

Η παραπάνω λίστα έχει άλλη μία δεκάδων τραγουδιών, που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στα αγαπημένα 5, αλλά η μνήμη δεν τα ανακάλεσε αρκετά γρηγορα ώστε να βρεθούν εκεί.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2007

Λαϊκή σοφία #3


Γνωρίζει η γάτα τον ποντικό κι ας είναι αλευρωμένος.

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2007

Λαϊκή σοφία #2


Πάντα ξεχνάει η πεθερά πως κάποτε ήταν νύφη!

Σάββατο, 5 Μαΐου 2007

Λαϊκή σοφία #1


Άνθρωπος διπρόσωπος, αυτός και μοναχός του, κάνει κακό της μοίρας του που δεν το κάνει ο εχθρός του!

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2007

Ιστορία μου...αμαρτία μου!


Τώρα που έκατσε ο κουρνιαχτός με το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού, τώρα που η μόδα της ιστοριολαγνείας πέρασε, τώρα που μπήκαν τα πατριωτικά γιαταγάνια στο θηκάρι, ίσως τώρα μπορούμε να συζητήσουμε περί γραφής της ιστορίας.
Ψάχνουμε αντικειμενικότητα στη διήγηση της ιστορίας; Είναι αστείο μόνο να το σκεφτούμε. Βάλτε, για παράδειγμα, τρία άτομα να περιγράψουν ένα περιστατικό στο οποίο ήταν παρόντες και θα έχετε τρεις διαφορετικές ιστορίες. Διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας, διαφορετικό επίπεδο συγκέντρωσης ως προς το συμβάν, διαφορετική ανάλυση των αιτιών και των συνεπειών.
"Την ιστορία την γράφουν οι νικητές". Μια ρήση που κρύβει αντικειμενικότητα. Και οι ηττημένοι; Δεν υπάρχει ιστορία για αυτούς; Πόσες είναι οι αλήθειες τελικά; Και όσοι κόπτονται περί της αλήθειας, ποια αλήθεια προτιμούν; Των νικητών ή των ηττημένων;
Και μια απορία ακόμα. Όλες οι χώρες έχουν ένδοξη ιστορία να επιδείξουν. Υπάρχει έστω και ένα έθνος με ντροπιαστική ιστορία ή όλοι τα κάναμε όλα τέλεια, τίμια και δαφνοστεφανωμένα;

U'll never walk alone!
Ραντεβού στην Αθήνα.

Τρίτη, 1 Μαΐου 2007

1η Μαϊου


Δεν είναι αργία, είναι απεργία... πότε πότε αλλεργία και σίγουρα πολλή ανεργία!