Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Μη μου τους παπάδες τάραττε!


Αντιγράφω από την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" :

"Προαιρετικά τα θρησκευτικά.
Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών χωρίς να αναφέρουν το λόγο της συγκεκριμένης επιλογής, θα μπορούν να έχουν εφεξής οι μαθητές στα σχολεία της χώρας."

*προαιρετικός : αυτός που προκύπτει ή εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση ή επιλογή κάποιου, που δεν είναι υποχρεωτικός (λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας κ. Μπαμπινιώτη)

Για το ίδιο θέμα και στην tv γίνεται λόγος περί προαιρετικότητας στο μάθημα των θρησκευτικών, γεγονός που καθιστά την είδηση καθαρή παραπληροφόριση. Η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (να μην ξεχνιόμαστε) τονίζει πως πλέον ο γονιός δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει δημόσια το λόγο που επιθυμεί το παιδί του να εξαιρείται από το συγκεκριμένο μάθημα. Αν το πλέον αναχρονιστικό και άκρως προπαγανδιστικό αυτό μάθημα ήταν προαιρετικό τότε ο γονιός θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Δηλαδή να δηλώνει ότι το παιδί του θέλει να κάνει θρησκευτικά. Απ' όσο θυμάμαι στο πανεπιστήμιο δηλώναμε ποια μαθήματα από τα προαιρετικά θα παρακολουθούσαμε και όχι το ανάποδο.
Βέβαια στην τριτοκοσμική μας χώρα το ίδιο το Σύνταγμα αποτελεί εγγύηση του Ταλιμπαναριού! Μπορεί να κατωχυρώνει την ανεξιθρησκεία από τη μια, από την άλλη όμως καθιστά την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη ως την επικρατούσα. Δηλαδή όλοι είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε κάπου, οι χριστιανοί ορθόδοξοι όμως έχουν το πάνω χέρι.
Η ΟΛΜΕ έσπευσε να χαρακτηρίσει την εγκύκλιο ως θετικό βήμα (μεγάλη προοδευτικότητα και η χάρη της!) ενώ οι παπάδες -αγράμματοι, αμόρφωτοι και καλομαθημένοι που είναι- τη θεωρούν ως επίθεση κατά της ορθοδοξίας!
Μια δημοκρατική και ελεύθερη πολιτεία ωφείλει να κάνει πραγματικά προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών υπακούωντας-επιτέλους- στο Σύνταγμα που στο άρθρο 13 παρ. 2 αναφέρει ξεκάθαρα:
" Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται."

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Το πόθεν και το έσχες...χέσε μέσα!


Αντιγράφω από το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

" Πήγαν με Τζάγκουαρ στα καμμένα. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου αφίχθη με τη λιμουζίνα ντυμένος οικολογικώς για να οργανώσει τη φιέστα του Καραμανλή στους πυρόπληκτους."

Ο κιτρινισμός της συγκεκριμένης εφημερίδας δεν θα αναπτυχθεί από εμένα. Τον θεωρώ αυτονόητο. Το στενόχωρο είναι ότι η φιλοσοφία που την χαρακτηρίζει έχει γίνει δημοφιλέστατη και στην κοινωνία. Ο λαϊκισμός δηλαδή.
Ο αναγνώστης διαβάζοντας την είδηση(;) μονολογεί "σα δεν ντρέπεται που πήγε με κοτζάμ Τζάγκουαρ στους καμμένους...". Δηλαδή αν πήγαινε με Λάντα; Τι θα άλλαζε; Αυτομάτως ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα ήταν ένα λαϊκό παιδί που δεν πολυδιαφέρει από τους καμμένους-καϋμένους.
Και ρωτάω εγώ ο αφελής. Κλεμμένη την έχει την Τζάγκουαρ; Αν ναι αλλάζει η ιστορία. Αν τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για Τζάγκουαρ τότε ο πρόεδρος πρέπει να απολογηθεί γι'αυτό. Το ίδιο ισχύει για όλους τους πολιτικούς. Βλέπουμε κάθε χρόνο τα περιουσιακά τους στοιχεία και κουνάμε το κεφάλι λέγοντας " ρε κοίτα να δεις τι ακίνητα έχει ο τάδε βουλευτής ή ο δείνα υπουργός".
Εδώ μιλάμε όμως για λαϊκισμό, για κουτσομπολιό της τελευταίας Κατίνας. Απ' όσο ξέρω το "έχειν" δεν είναι ποινικό αδίκημα στη χώρα μας, εκτός κι αν έχουμε κομμουνισμό και δεν τό 'χουμε πάρει χαμπάρι. Το "πόθεν" είναι αυτό που πρέπει να εξετάζουμε!
Στην αρχάια Αθήνα, που η δημοκρατία είχε αρχές και κανόνες, όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων, είχαν δικαίωμα να αναλάβουν κάποια δημόσια θέση κατόπιν κλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δικαιούνταν αποζημίωση (όπως τώρα οι βολευτές) έτσι ώστε να συντηρούνται αυτοί και οι οικογένειές τους. Μία μέρα πριν αναλάβουν και μια μέρα μετά το τέλος της θητείας τους γινόταν καταμέτρηση της περιουσίας τους. Αν την έβρισκαν μεγαλύτερη τότε...μαύρο φίδι που τους έτρωγε!
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ βέβαια, που κι αυτός έχει λαϊκίστικη νοοτροπία και σ' αυτή θα στηριχτεί αύριο για να γίνει βολευτής, έσπευσε να διαψεύσει το άρθρο λέγοντας ότι είναι ψευδές, αποτέλεσμα φωτομοντάζ και ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης παλαιού αυτοκινήτου.
Και ξαναρωτάω. Θα ήταν κακό να είχε Τζάγκουαρ; Εκτός κι αν είναι μια δημόσια ομολογία πως ένας πολιτικός με Τζάγκουαρ είναι απόδειξη διαφθοράς, οπότε και αλλάζουν τα δεδομένα αφού σίγουρα αυτός κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς τους αδαείς.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...είμαστε.


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Μάκης (ένας είναι ο Μάκης). Κάποιο πρωί ο Μάκης βγήκε δημόσια και κατήγγειλε πως ένας βολευτής της ΝΔ, ο Κ.Κουκοδήμος, του είπε τηλεφωνικά, με αυτήκοους μάρτυρες τον Τ. Κουίκ και το Ν.Χατζηνικολάου, ότι μεσολάβησε στον Σπ.Κλαδά, που είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, προκειμένου να διευθετηθεί ευνοϊκά η υπόθεση μαύρου χρήματος ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου (ένας είναι κι ο Θέμος).
Η δικαιοσύνη ευθύς έσπευσε να διερευνήσει την καταγγελία και επί μήνες ανέκρινε τους εμπλεκόμενους. Όλοι οι προαναφερόμενοι μπαινόβγαιναν στα ανακριτικά γραφεία όπου κατέθεταν 2-3 φορές ο καθένας, γεγονός που έδειχνε ότι υπήρχαν στοιχεία.
Σήμερα, που λες, έφτασε εκείνη η ώρα του πορίσματος από την ανάκριση. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ με τη σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτριο Δασούλα στέλνουν στο αρχείο την υπόθεση αφού δεν προκύπτουν-λένε- από την ανάκριση αξιόποινες πράξεις.
Με λίγα λόγια η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ο Μάκης συκοφάντισε τους Θέμο, Κουκοδήμο και Κλαδά. Άρα το λογικό επακόλουθο αυτής της ιστορίας είναι οι τρεις να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Μάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Θα γίνει όμως έτσι ή...ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα;

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην.


- To ξέσκισα το ΚΚΕ, σύντροφε Αλέξη!
- Σ'αγαπώ, σύντροφε Γιώργο!

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

...τα κεφάλια μέσα!


Δεν θέλω τη συμπόνοια κανενόοοοος!

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008

Time out.


Πάρε με, φτερωτό μου άτι και πήγαινέ με...


...Φολέγανδρο......και-φυσικά- στη Σίφνο!