Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

HIV(+)

Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS ή αλλιώς άλλο ένα μνημόσυνο.
Ανέκαθεν αυτές οι "παγκόσμιες μέρες κατά ή υπέρ..."μου κάθονταν στο στομάχι σαν στιφάδο!Είναι ότι πιο υποκριτικό έχουμε σκαρφιστεί για να κρύβουμε κάτω απ'το χαλάκι τις ευθύνες μας για πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα.Από την άλλη έχουμε "χαρίσει" μια μέρα σε κάτι που τις υπόλοιπες 364 συνειδητά αδιαφορούμε ή και υπονομεύουμε.Πετάμε ένα ξεροκόμματο και κοιμόμαστε ήσυχοι που εκπληρώσαμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας απέναντι στη ζωή.
Το χειρότερο είναι πως τα διάφορα κινήματα(οικολογικό,εργατικό,φεμινιστικό κτλ)θεωρούν κατάκτηση των αγώνων τους την καθιέρωση αυτών των ημερών.Βρε,αν έβγαινε κάτι καλό από αυτό το "θεσμό" θα τον επέτρεπαν;Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πόσο έχει βελτιωθεί το περιβάλλον ή οι συνθήκες εργασίας μας εξαιτίας των "ημερών".
Για παράδειγμα θα βγουν σήμερα διάφοροι επιστήμονες αλλά και άσχετοι(κυρίως άσχετοι)να μας ενημερώσουν για το AIDS.Όλοι αυτοί,που τον υπόλοιπο καιρό είναι εξαφανισμένοι,θα μας μιλήσουν για την πρόληψη και το προφυλακτικό,για τα βήματα προόδου της ιατρικής,για το πόσο καλό κάνει η μονογαμία και άλλα τέτοια όμορφα.
Δεν θα μας πουν όμως για τους βιασμούς στις Αφρικανικές χώρες,για την απαγόρευση του προφυλακτικού από την καθολική εκκλησία,για τα παιγνίδια των φαρμακοβιομηχανιών που δεν βρίσκουν κέρδος από την πώληση αντιρετροικών φαρμάκων στις χώρες του τρίτου κόσμου,για το ανεπαρκέστατο σύστημα διάγνωσης της νόσου,για τον σεξοτουρισμό στην Ασία αε συνδυασμό με την εκεί παιδική πορνεία.ΠΟΙΟΣ θα μιλήσει για όλα αυτά που είναι καυτές πατάτες στα χέρια μας;
Το παραμύθι των διαφόρων "ημερών"προκειμένου να τιμήσουμε ότι ατιμάζουμε τον υπόλοιπο καιρό δεν μας κοιμίζει πια ευχάριστα.Έχει γίνει αρκετά μονότονο και εκνευριστικό!

5 σχόλια:

Orelia είπε...

δεν θυμαμαι πως μου καθεται το στιφαδο στο στομαχι
εχω πολυ καιρο να φαω
ωστοσο, θυμαμαι πολυ καλα πως στεκομαι απεναντι σε αυτες τις "μερες" που λες..
σαν να το αγριμι που το πλησιαζουν και προσπαθει να διακρινει διαθεσεις...
δυσπιστω

απο την αλλη, επειδη ειμαι και μετριοπαθης, μερικες φορες σκεφτομαι πως οι "επετειοι" αυτοι,ειναι μια ευκαιρια να ανοιξουν συζητησεις σε χωρους που δεν ειναι πολυ ευκολο
δεν μιλαω για τηλεοραση
πχ. σχολεια
και μη βιαστεις!
αναμεσα στα μαθηματα που κανω ειναι και η Βιολογια και "σπαταλω" πολλες ωρες απο το Αναλυτικο προγραμμα για να κουβεντιαζω με τους μαθητες μου
δεν ειμαι ομως η πλεον αρμοδια για ολα τα θεματα! :)

καλο Χειμωνα
ομορφο Δεκεμμβρη, ναχεις

* να με συμαπθας για το δασκαλιστικο, αλλά εκει στο about me σου, μπορεις να ξεχωρισεις τις γραμμες-στιχους, βαζοντας br αναμεσα σε < και >
δεν μπορω να στο γραψω αλλιως γιατι δεν το αποθηκευει ο μπλοκερ
καθε τετοιο συμβολο, αλλαζει μια σειρα αν μπει μια φορα, δυο αν μπει δυο φορες κλπ

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Σχετικά με τα της υψηλής τεχνολογίας...μαύρα μεσάνυχτα.Γι'αυτό συμπαθάτε τις ατέλειές μου.
Οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες και η προσωπική θετική διάθεση για ενα σκοπό ειναι μια παρηγοριά.Το ποτάμι της παραπληροφόρησης της ημιμάθειας του αποπροσανατολισμού έχει απίστευτη ορμή και συνεχώς γιγαντώνεται.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kirHaris είπε...

Δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς ότι για πολλούς οι παγκόσμιες ημέρες είναι ένα μαξιλάρι συνείδησης.Όμως πέρα από την καζαντζακική ευθύνη όλων για όλα,κάλο είναι να ευαισθητοποιούμε τους ανθρώπους για προβλήματα που αλλιώς θα προσπερνούσαν,είτε γιατί ασχολούνται με δικά τους,είτε από στρουθοκαμηλισμό.Είναι ίσως ένα placebo,σίγουρα δεν βοηθά πολλούς,πιθανώς όμως "κερδίσει" κάποιους.Οι ημέρες "της μητέρας" κλπ μου φαίνονται απλά kits.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

ποιος θα μιλησει για όλα αυτά; Μα εμεις φυσικά. Αρκει να διαδώσουμε τη "φωνή" μας. Οπότε Απ. Χρειάζεται και η τεχνολογία.
Οποτε μαθημα 1ο
Οταν σχολιάζεις σε ένα blog εκτος από το όνομα θα συμπληρώνεις στο επόμενο "κουτάκι" και τη διεύθυνση του blog σου οπότε στα σχόλια του άλλου θα εμφανίζεσαι με "μπλε" γραμματα που με τη σειρά σου σημαίνει ότι ο άλλος θα μπορεί να κλικάρει στο όνομα σου και να σε επισκεφθει.
Περισσότερα όταν κατεβεις στην Αθηνα.