Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Η άλλη απογραφή πληθυσμού


Το 2001 είχα πάρει μέρος στην απογραφή του πληθυσμού στην Άρτα (για να βγει το χαρτζιλίκι, σιγά μην είχα όρεξη να ρωτάω πόσοι κοιμήθηκαν σε κάθε σπίτι) και κοιτώντας τα συνολικά- πανελλαδικά- αποτελέσματα ο πληθυσμός της χώρας ήταν περίπου 10,5 εκατομμύρια νοματαίοι. Από τότε κάποιοι γεννήθηκαν, κάποιοι άλλοι πέθαναν, κουτσά στραβά φτάσαμε τα 11 εκατομμύρια. Είμαστε όμως τόσοι;

Στις διάφορες συζητήσεις για όλα τα θέματα της καθημερινότητας, από την εργασία και το περιβάλλον μέχρι την οδική συμπεριφορά και τα αθλητικά ποτέ-μα ΠΟΤΕ- δεν ακούστηκε από κανένα-της αφεντομουτσουνάρας μου συμπεριλαμβανομένης- η λέξη "φταίω" ή η έκφραση " έκανα λάθος" ή " έκανα παρανομία". Από όλους τους συνομιλητές κανένας μας δεν είπε ποτέ-μα ΠΟΤΕ- απλές κουβέντες όπως " παραβίασα σηματοδότη" ή " κάτι έκρυψα από την εφορία" ή " είναι αυθαίρετο το εξοχικό " ή " την κοπανάω από τη δουλειά " ή " τα σκουπίδια τα πέταξα όπου ήθελα" ή και τόσα καθημερινά βλέπουμε μπροστά μας αλλά ποτέ δεν έχουμε γνωρίσει κάποιον να τα κάνει.


Που και ποιοι είναι όλοι αυτοί που κάνουν όλα τα στραβά στην Ελλάδα; Τους έχει δει κανείς; Γνωρίζει κάποιος κάποιον που δεν είναι σωστός πολίτης;


Η απάντηση είναι απλή. Φυσικά και τον γνωρίζουμε διότι τον κουβαλάμε μαζί μας από τότε που γεννηθήκαμε. Και όσο θα δίνουμε με ευκολία συγχωροχάρτι στον εαυτό μας, ενώ με την ίδια ευκολία θα κατηγορούμε τους άλλους, τόσο το καράβι θα μπάζει νερά από παντού.

Στην Ελλάδα είμαστε 11 εκατομμύρια όλοι τίμιοι, εργατικοί,νομιμόφρωνες, οικολόγοι και πατριώτες και άλλα 11 εκατομμύρια παγαπόντηδες, κουτοπόνηροι, βρωμιάρηδες και τεμπέληδες. Το σύνολο 22!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΙΡΩΤΗ, καλό μηνα και καλήμερα
αν αρχισουμε όλοι να αναρωτιωμαστε όπως έσυ, σίγουρα αυριο θα γίνουμε καλυτεροι πολιτες,
ολα ξεκινάνε από τα "εντος" κι εκφραζονται στα της κοινωνιας και της πολιτειας. Οταν το εντος μας είναι άγνωστο και το μόνο που κοιταμε είναι το "φαίνεσθαι" τότε καλέ μου φίλε, αιώνια θα παραπονιόμστε και χωρίς αντικρυσμα..

ανεστης είπε...

Ή φταίνε οι ξένοι πράκτορες, ή οι Αλβανοί, ή "ο άλλος μου εαυτός" που είχα κρύψει στην απογραφή (τον είχα στείλει στη Καρακονησά όταν πέρασες)

BioLogos είπε...

Το "ζήσε και άσε τους άλλους να ψοφήσουν" είναι αυτό που μάλλον χαρακτηρίζει πάρα πολλούς προεκτείνοντας την εμμονή του φαίνεσθαι.Ο στόχος είναι το μπουκαλάκι πρώτο τραπέζι πίστα και ως γνωστό ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Και κάτι άσχετο.
Πότε επιτέλους οι υπάλληλοι καφενέδων θα καταλάβουν ότι όταν σαν πελάτης τους ζητάς ένα ποτήρι νερό ΔΕΝ τους βρίζεις τη μάνα?
Επίσης επιστροφή στο τζεδοχωριό και μέσα σε 24 ώρες άκουσα περισσότερη γκρίνια από ότι τους τελευταίους 4 μήνες.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@eriethel

Καλό μήνα και σε σένα και καλώς σε βρίσκω. Δεν ξέρω αν θα γινόμασταν καλύτεροι, σίγουρα θα κοκκινίζαμε συχνότερα από ντροπή.

@Ανεστης

Καλά το υποπτεύθηκα ότι ήσουν για ψαράκι!


@biologos

Η γκρίνια είναι χαρακτηριστικό μας. Όλα μας φταίνε εκτός από το στραβό μας το κεφάλι! Και εσύ τι το θες το νεράκι; Μπακαλιάρο έτρωγες;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ μόνο έναν ξέρω μη νομοταγή, αριστερόφρονα με αναρχικές στάσεις: απειρώτας λέγεται, αλλά η ΕΥΠ ακόμα αναζητά την ταυτότητά του. Οι άλλοι είμαστε τέλειοι -τουλάχιστον τέλειοι.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@δειμος

Μπααα! Κι αυτός είναι φανταστικά τέλειος!

Niemandsrose είπε...

22 εκ. σχιζοειδείς προσωπικότητες, ε;
χαχα

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@niemandsrose

Ακριβώς έτσι!