Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ο εγκλωβισμένος.


ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ; ΛΑΟΣ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ; Κάποιον ή κανένα;
Όποιος πίστευε, πριν 3,5 χρόνια, πως με τον ερχομό της ΝΔ στην κυβέρνηση θα άλλαζαν τα πράγματα, στην καλύτερη περίπτωση ήταν αφελής. Κανονικά είναι ηλίθιος, αλλά ποιος θέλει να το ακούει αυτό; Του αρκεί που το έχει καταλάβει ο ίδιος. Οι της ΝΔ, για χρόνια έξω από το φαγοπότι της εξουσίας, εκμεταλλεύτηκαν την οργή του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ και ήρθαν στα πράγματα. "Διψασμένοι" όμως που ήταν έπεσαν με τα μούτρα στα φράγκα χωρίς αναστολές και γρήγορα τους πήραμε χαμπάρι. Πάνε και οι νταβατζήδες, πάει κι η σεμνότητα με την ταπεινότητα, πάει και η ευημερία και τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα, πάει κι η ακρίβεια, πάει κι η ποιότητα στις υπηρεσίες, πάει κι η αναβάθμιση του ΕΣΥ! Πήγαν όλα περίπατο. Και για την επόμενη τετραετία μια από τα ίδια, δηλαδή το τίποτα. Το απόλυτο κενό διανθισμένο με αερολογίες και εκθέσεις ιδεών. Τελικά να μου το θυμηθείς, ο Αβραμόπουλος κυβερνάει. Ή μάλλον ο Αβραμοπουλισμός. Ίσως το ισχυρότερο ιδεολογικό κίνημα της εποχής μας. Το κίνημα του " λέω πολλά, χωρίς να λέω τίποτα"!
Το ΠΑΣΟΚ...τι να μας πει και το ΠΑΣΟΚ; Ποιος να μας μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ; Ο Λαλιώτης; Ο Τσοχατζόπουλος; Ο Βενιζέλος; Ο Γιωργάκης; Ο Πάγκαλος; Τελικά 2007 έχουμε ή 1987; Άνθρωποι που επί χρόνια είχαν την εξουσία στα χέρια τους από κάθε πόστο και τα έκαναν σκατά, τώρα τι θέλουν να μας πουν; Πως άλλαξαν; Πως μετάνοιωσαν; Πως στα 60 και τα 70 τους κατάλαβαν ότι έκαναν νεανικές απερισκεψίες μέχρι πριν από 4 χρόνια; Και κυρίως να μας πείσουν πως είναι σοσιαλιστές;
Η Αριστερά; Αααααχ αυτή η Αριστερά! Χωρίς στόχους και όραμα για άλλη μια φορά. Τι διεκδεικεί; Μου θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που κάνει τα πάντα στις προπονήσεις προκειμένου να είναι στον πάγκο και ποτέ μέσα στο παιχνίδι. Τι να την κάνω την ισχυρή αντιπολίτευση; Τι κι αν αδυνατίσει ο δικομματισμός; Έστω, από το 87% των τελευταίων εκλογών, τα δύο μεγάλα κόμματα πέσουν στο 80%. Ε και; Θα πανηγυρίσουν στην Αριστερά; Τελικά δεν θέλουν ποτέ να εφαρμόσουν τα λεγόμενά τους; Κι από την άλλη αν δεν είσαι διατεθειμένος να συνεργαστείς με άλλον τι την θες την απλή αναλογική; Να την κάνεις τι; Όσο δεν διεκδικείς εξουσία τόσο θα ψυχορραγείς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!
Με το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν μπορώ να ασχοληθώ. Δεν μπορώ να ασχοληθώ ούτε με πολιτικούς καιροσκόπους αλλά ούτε και με πολιτικούς ρουφιάνους.
Και μέσα σ'όλα αυτά έχουμε και τη σταυροδοσία, αυτόν τον καρκίνο για την πολιτική. Το σύστημα που επωάζει τις ρουσφετολογικές σχέσεις πολιτών-πολιτικών. Από τη μια ο πολίτης που κραδαίνει στο χέρι του 15 ψήφους προς πώληση κι από την άλλη ο πολιτικός που κραδαίνει 50 θέσεις στο δημόσιο προς αγορά. Και ξεκινάει το παζάρι...
Καλό βόλι αγαπημένοι συμπολίτες!

11 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως ειναι ολοι τα ιδια σκατα!!!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Σε όλα πάσο αλλά πέσμου από την προηγούμενη προσωπική σου εμπειρία των ψήφων σου είναι οι πληγές που μας παραθέτεις. Οι πολιτικοί μας είναι ότι ακριβώς είμαστε και θέλουμε......ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@πρεζα tv

Στα οποία σκατά ακουμπάμε τις ελπίδες μας.
Παρεπιπτόντως χθες στην τηλεόραση είχες καλή σκηνική παρουσία!

@dionysos

Επί της ουσίας δεν διαφωνώ. Είναι αμφίδρομη η σχέση εξουσίας-πολίτη. Σίγουρα έχουμε τους βολευτές που μας αξίζουν. Είναι όμως και το υλικό μέσα από το οποίο πρέπει να επιλέξουμε...Παναγία βόηθα! Εξ'ου και ο εγκλωβισμός.

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά δεν μπορώ να μη κάνω ιδιαίτερη μνεία της έξοχης φωτογραφίας και του συμβολισμού της

Archon είπε...

Συμφωνώ με τα πιο πολλά από αυτά που λες αλλά μην ξεχνάς πως ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει
Οπότε καλό βόλι.....

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

όλα πήγαν περίπατο, φίλε. Και δεν γύρισαν ποτέ...

καλό βόλι (να τους έρθει)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ν.γαλανάκης

Μ'ενδιαφέρει να μάθω και που διφωνείτε.

@archon

Δεν αντιλέγω. Βέβαια υπάρχει και μια μειοψηφία που δεν επηρρεάζει την επιλογή των κυβερνώντων και γι'αυτό βρίσκεται συμπιεσμένη ανάμεσα σε ηλίθιους, αφελείς, καιροσκόπους και οσφυοκάμπτες.

@σπύρος

...κατακούτελα!!!

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Το σχεδόν δεν αφορά διαφωνία, απλώς σε μερικά πράγματα θα ήμουν λιγουλάκι πιο οξύς, πχ θα ήμουν πιο κριτικός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Θα καυτηρίαζα και την απροθυμία των κομμάτων για μετεκλογικές συνεργασίες (ιδιαίτερα των κομμάτων της αριστεράς)για δείχνει περιφρόνηση στην λαϊκή εντολή

ανεστης είπε...

Χώσε Jose!
Σε ένα μόνο έχω κάποιεςς -ελάχιστες- ενστάσεις:
Η ενίσχυση της αριστεράς ίσως να ειναι αφορμή να πάρουςν και οι ίδιοι πιο σοβαρά τους εαυτούς τους, να δουν "τζίρο" δηλαδή και να ανακαινήσουν το μαγαζί.

Fasattack είπε...

Ο Γκαρτζο και ο Φας ανησυχουν για την ανοδο του 'χερι-χερι',γροθια στο κατεστημενο,Μike iron Tyson,Καρατζαφερη.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@fasattack

Μην ανησυχείς σύντροφε fasattack. Το πολυ πολύ να φάει κανένα αυτί σαν του Χόλιφιλντ!