Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Ο (αφιλο)ξένιος Δίας.


Την προτελευταία θέση ανάμεσα σε 28 χώρες καταλαμβάνει η Ελλάδα σε θέματα ενσωμάτωσης οικονομικών προσφύγων. Σιγά το νέο θα μου πεις, αλλά και μεγάλη απογοήτευση που μας ξέφυγε η τιμητική τελευταία θέση. Την έρευνα έκανε το Βρετανικό συμβούλιο και η ομάδα μεταναστευτικής πολιτικής για τα Δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών στη γηραιά ήπειρο. Η έρυνα λαμβάνει υπόψη στοιχεία όπως η έκδοση αδειών μακράς παραμονής, πρόσβαση στην αγορά εργασίας, πολιτική συμμετοχή, οικογενειακή επανένωση, πρόσβαση στην ιθαγένεια και πολιτική κατά των διακρίσεων.
Όλα αυτά τα δεδομένα δεν μας είναι άγνωστα αφού και πριν "ξεσπάσει" το κύμα μετανάστευσης στη χώρα μας δεν είχαμε διαφορετική συμπεριφορά απέναντι σε οτιδήποτε μας φαινόταν διαφορετικό πχ τους τσιγγάνους ή τα άτομα με ειδκές ανάγκες. Όπως άλωστε έκαναν και οι πρόγονοί μας με τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία- τους "γνωστούς" Τουρκόσπορους. Για να μην ξεχνάμε πώς νιώθαμε ως έθνος για τους Μικρασιάτες πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήσει την κα Ρεπούση.
Όπως άλλωστε έκαναν και οι Βρετανοί όταν ήταν στα πάνω τους, ως αποκιοκράτες.
Ενδεικτικό (ίσως και αποδεικτικό) της νοοτροπίας του Έλληνα απέναντι στο διαφορετικό, αποτελεί πρόσφατο ρεπορτάζ στον ΑΝΤ 1 που παρουσίαζε τις μουσουλμάνες γυναίκες στην Αθήνα και την εντύπωση που προκάλεσε στον ρεπόρτερ η μαντίλα που φορούσαν αυτές. Θα ήθελα να ενημερώσω πως τα μαντήλια που βλέπω στα χωριά της Ελλάδας δεν θα τα δει ούτε στη Σ. Αραβία! Βέβαια καλύπτουν χριστιανικά κεφάλια οπότε...όλα ωραία και καλά.



Υ.Γ. Με αφορμή την περιβαλλοντική κινητοποίηση όλων των bloggers θα ήθελα από τη μεριά μου να στείλω ένα μήνυμα:



Σταματήστε το κυνήγι της φάλαινας ΤΩΡΑ!!!

6 σχόλια:

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άνθρωπος φυσιολογικός που θα μπορούσε μαζί σας. Περισσότερο με βρίσκει σύμφωνο η κατάληξη σας"εντύπωση που προκάλεσε στον ρεπόρτερ η μαντίλα που φορούσαν αυτές. Θα ήθελα να ενημερώσω πως τα μαντήλια που βλέπω στα χωριά της Ελλάδας δεν θα τα δει ούτε στη Σ. Αραβία!"
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την εικόνα του ΥΓ

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ν.γαλανακης

Θεωρώ ποως κάθε πράγμα έχει δύο όψεις. Μια σοβαρή και μια φαιδρή. Πάντα πίστευα ότι η φαιδρή ήταν και επί της ουσίας η πιο σοβαρή.

BioLogos είπε...

Ως άρχων της φαιδρότητας δηλώνω ότι ψηφίζω, στηρίζω απειρωτα!
Ον δε αδερ χαντ πρόσεχε τι λες για μετανάστες, μαντήλες και σετ τραπεζομάντηλο γιατί σε βλέπω σε καμιά λίστα του ΛΑΟΣ.
Έρχονται οι γερμανοτσολιάδες.
Συγνώμη για το εντελώς εκτός τόπου και χρόνου σχόλιο αλλά δεν μπορώ κι αλλιώς.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Όπως έλεγε και η αγωνίστρια Άντζελα Δημητρίου στο επαναστατικό της τραγούδι "μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα!"

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κωλαράκι αλήθεια που το βρήκες

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ποτέ άλλοτε καμιά άλλη φωτογραφία οικολογικού περιεχομένου, ούτε καν το σκότωμα των μικρών φωκίων για τη γουνίτσα τουε δεν με έχει συγκινήσει τοσο βαθιά, όσο της φάλαινας. Τώρα καταλαβαινω τι εννοεί κάθε φορά ο άντρας μου...