Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Μπράβο!


Καλό είναι να εντοπίζουμε και να κριτικάρουμε τα κακώς κείμμενα στη ζωή μας αλλά είναι καλό να ανδεικνύουμε και τα θετικά. Θέλεις ως παράδειγμα προς μίμηση, θέλεις ως σανίδα (ψυχικής) σωτηρίας πρέπει να τα λέμε και αυτά.

Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας, Χειρουργική κλινική. Πρωινή επίσκεψη των γιατρών το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχει και ένας νεαρός Αφγανός που την περασμένη Πέμπτη χειρουργήθηκε λόγω οξείας σκωληκοειδίτιδας. Από ελληνικά δεν ξέρει ούτε λέξη. Δίπλα στο κρεββάτι του υπήρχε ένα σημείωμα στα αγγλικά που ούτε λίγο ούτε πολύ παρακαλούσε να μείνει στο Νοσοκομείο γιατί δεν έχει ούτε σταθερό σπίτι αλλά ούτε και φαγητό. Ο Διευθυντής της κλινικής Κων/νος Παπαμιχαήλ χωρίς πολλά πολλά (ήμουν αυτόπτης μάρτυρας) έδωσε εντολή ο νεαρός να παραμείνει στην κλινική για 15 μέρες μόνο και μόνο ως φιλοξενούμενος, να κοιμάται και να σιτίζεται.
Εξάλλου στο ίδιο Νοσοκομείο σήμερα οργανώθηκε μια μαμούθ-διακομιδή (για τα δεδομένα ενός περιφερειακού Νοσοκομείου) από την Άρτα στη Σόφια της Βουλγαρίας ενός άλλου νεαρού μετανάστη που ήρθε στη χώρα μας για να εργαστεί αλλά (στις υπέροχες συνθήκες εργασίες που βρισκόταν) έπαθε λεπτοσπείρωση, ήταν για 40 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου και επιπλέον πρέπει να συνεχίσει ειδική θεραπεία αποκατάστασης στη χώρα του. Τη διακομιδή οργάνωσαν οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου-Χρήστος Σταύρου και Παναγιώτα Φλούδα- μετά από συνεννόηση με την πρεσβεία της Βουλγαρίας.
Ως άνθρωπος θέλω να πω ένα μεγάλο Μπράβο και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

5 σχόλια:

ανεστης είπε...

Έτσι ντε...
Άντε να δούμε λίγη ευαισθησία απο κάπου λίγη ανθρωπιά να πάρουμε λίγο τ' απάνω μας...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@Ανεστη

Υπάρχει ανθρωπιά και υπάρχει παντού και συχνά. Αλλά είμαστε και λίγο σκατόψυχοι οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα δυσάρεστα και δεν αναφερόμαστε στα παραδείγματα προς μίμηση. Μας αρέσει λίγο να γκρινιάζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ ωραία! Κι όταν περάσουν οι 15 μέρες ΤΙ; ...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Το μικρό δικό μας μερίδιο το αναλάβαμε και το φέραμε σε πέρας. Γιαυτό και το δημοσιοποιώ για να αναλάβουν και οι υπόλοιποι αυτό που τους αναλογεί. Κάνε το γνωστό και αλλού να δούμε πώς θα ανταποκριθεί και η υπόλοιπη κοινωνία.

the muppet show girls είπε...

Μόνο μπράβο; Κι ευχαριστώ τεράστιο.
Συχνά μιζεριάζουμε και δε βλέπουμε ότι για κάποιους αυτό το λίγο, έστω των 15 μερών δώρο, είναι πολύτιμο.
Αυτή η ανθρωπιά περνάει ξώφαλτσα από δίπλα μας και δεν την παίρνουμε μυρουδιά. Μόνιμα εθισμένοι στην μπόχα και στο δηλητήριο, ξεχάσαμε τις ευωδιές αυτές. Τις ανθρώπινες.
Ευχαριστούμε. Για άλλη μια φορά.
Καλησπέρες