Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Η Λύσις. (που λύσσα να σας φάει!)


Επιτέλους μετά από τόνους σκέψης, δεκάδες επιτροπές πάνσοφων και εξαντλητικούς διαλόγους μεταξύ ειλικρινών συνομιλητών ευρέθη Η λύση του ασφαλιστικού δια στόματος κ. Μαγγίνα:

" Φίλε χαμηλοσυνταξιούχε, τέλος στην ανισότητα! Δεν πρόκειται ποτέ να ξανανιώσεις άσχημα μπροστά στις μεγάλες συντάξεις προνομιούχων γιατρών και δικηγόρων! Όλοι θα παίρνουν στο εξής την ίδια χαμηλή σύνταξη μ' εσένα. Θα εφαρμόσουμε το αρχαίο ελληνικό ρητό: Μην ζηλεύεις το γείτονά σου που έχει γίδα. Σκότωσέ τη και θα είστε ίσοι! "

12 σχόλια:

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Δεν θάφήσουν κανέναν να επιζήσει για να πάρει σύνταξη.
Κι όποιος επιζήσει, και την πάρει, δεν θα μπορέσει να επιζήσει μ'αυτήν.
Διαγενεακή αλληλεγγύη τέλος,όχι μόνο γιατί άλλαξε η κοινωνία, αλλά και γιατί οι με ώριμα δικαιώματα, κλαδεύουν τα άγουρα των μικρών !
Ωραία !

BioLogos είπε...

Λες να ξεκινήσουνε και καμιά πολιτισμική επανάσταση?

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Και πέρασαν αυτοί καλά και μείς χειρότερα. Η υποτίμηση του πολίτη πάει σύννεφο και τους έχουμε δώσει το δικαίωμα. Κανένας κομματικός σχηματισμός δεν έπρεπε να παίρνει τις εκλογές πάνω από 20%. Τότε χωρίς πλεκτάνες θα εστρωναν και θα κοιμόνταν όλοι όπου ακριβώς έστρωσαν να κοιμηθούν . Οι κινητοποιήσεις είναι μια σοβαρή διέξοδος.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@l'enfant de la haute mer

Ίσως πρόκειται για ένα παγκόσμιο reality τύπου "Survivor" με έπ[αθλο την πλήρη σύνταξη για όποιον καταφέρει να φτάσει στα χρόνια της συνταξιοδότησης!

@biologos

Πόσους Μάο να αντέξει κι αυτός ο πλανήτης;

@dionysos

Δύο παραδείγματα: στις πρόσφατες εκλογές για εκπροσώπους στην ΕΙΝΗ στο Γ.Ν. Άρτας από τους 108 γιατρούς ήρθαν να ψηφίσουν οι 64, ενώ και η χθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών πήγε μάλλον χάλια. Οι κινητοποιήσεις είναι μια πρόταση αλλά κανένας δεν είναι πρόθυμος να τις πραγματοποιήσει. Με εξαίρεση τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που προωθούνται από τους κομματικούς σχηματισμούς και μηχανισμούς, οπότε φαύλος κύκλος. Μην ξεχνάμε επίσης πως μόλις πριν από δύο μήνες ανανεώσαμε την εντολή διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BioLogos είπε...

Kανονικά δεν θα έπρεπε να γκρινιάζει τουλάχιστον το ποσοστό που στήριξε το κυβερνών κόμμα.Τί να πούμε?Να προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Έλληνα?Δύσκολο και ανούσιο.Το έχει αφήσει να κάνει διάλειμμα σε κάποια μυκονιάτικη παραλία εδώ και 2000 χρόνια.Να είναι καλά το lifestyle και θα περάσει και αυτός ο χρόνος, μέσα στην πείνα αλλά η γκλαμουριά είναι γκλαμουριά.

Απειρωτά προσυπογράφω...Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη τα κλάματα να πάψουν.
Απλά είμαστε εκλογολάγνοι και μίζερα άπληστα ανθρωπάκια.Τα κάναμε σκατά και ας αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας.Εμείς, όχι οι άλλοι.Ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι βολευτές, ούτε η μαμά και ο μπαμπάς.Εμείς.
Συγνώμη για την παράκρουση.Έκανα γερμανικό νούμερο σε εργαστήριο.

Την καληνύχτα μου.

advocatus diaboli είπε...

Ο Μαγγίνας διόρισε την κορη, λέει, με 5.000 ευρώ μισθό. Αυτό είναι ενδεικτικό. Αν της έδωσε όντως τόσα χρήματα, σημαίνει ότι το ξέρει πως δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη η μικρή και κάνει από τώρα το κουμάντο του...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Ιστορικά το πράγμα έχει ως εξής:
Στη δημοκρατία η πλειοψηφία αποφασίζει για το μέλλον μιας χώρας. Ανεξάρτητα αν αυτό που αποφασίζει είναι σωστό ή λάθος πρέπει να το σεβαστούμε. Οι μειψηφία είναι αυτή που μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της δικτατορικά. Πάντα οι μειψηφίες έκαναν πραξικοπήματα. Σκέψου το και θα δεις πως είναι έτσι.

@advocatus diaboli

Αν μη τι άλλο στοργικός πατέρας!

BioLogos είπε...

δε διαφωνούμε.Σου έδωσα την εντύπωση ότι επικροτώ μειοψηφίες?

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Καθόλου. Απλώς όταν το 80% του ελληνικού λαού επικροτούν μια πολιτική η ανατροπή αυτής της πολιτικής μέσω διαδηλώσεων από τη μειοψηφία είναι ανέφικτη.

kelly alamanou είπε...

Πώς θ'αλλάξω τον κόσμο αν δεν μπορώ ν'αλλάξω τον εαυτό μου;

Eμένα πάλι αυτό είναι που μου άρεσε.
καλό βράδι.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@rodoula-kelly

Είναι και αυτό που πονάει περισσότερο.