Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Παράλογο;


* Η Ολυμπιακή Αεροπορία, μετά από δεκαετίες ληστείας από τις κυβερνήσεις και αφού χρωστάει σε όποιον μιλάει, οδηγείται σε κλείσιμο. Τα σπασμένα, εκτός από τους εργαζόμενους, καλούνται να τα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες. Φυσικά οι κυβερνώντες που χρέωσαν την εταιρία-κι εμάς- με 2-3 Ολυμπιακούς αγώνες ουδέποτε πρόκειται να απολογηθούν, πολύ περισσότερο να πληρώσουν τα λάθη τους (καλά να πάθουμε! )

* Τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από δεκαετίες λεηλασίας από τις κυβερνήσεις, που τζογάριζαν τα αποθεματικά τους σε κομματικούς και πελατειακούς σκοπούς, οδηγούνται σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Μαζί με αυτά συγχωνεύονται αλλά και καταργούνται και οι κόποι των ασφαλισμένων. Το "μάρμαρο" φυσικά καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Οι κυβερνήσεις, που ευθύνονται για την κατάντια των ταμείων αλλά και την αποτυχία των διαφόρων ασφαλιστικών συστημάτων, θα βγουν για άλλη μια φορά "καθαρές" αφού δεν πρόκειται να απολογηθούν αλλά και να πληρώσουν για τα λάθη τους (καλά να ξαναπάθουμε! )

*Πριν μια εβδομάδα μπήκε ληστής στο σπίτι μου και "σήκωσε" μερικά πράγματα. Για κακή του τύχη τον έπιασαν λίγο πιο κάτω και ομολόγησε την πράξη του. Για κακή μου τύχη τα κλεμμένα δεν βρέθηκαν ποτέ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου με εξανάγκασε να πληρώσω την εγγύηση αποφυλάκισής του !
Σου φαίνεται παράξενο;

6 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί διατάζει η ΕΕ την Ελληνική κυβέρνηση να κλίσει η Ολυμπιακή με τα αναμφισβήτητα εθνικά συμφέροντα που επιτελεί η Ολυμπιακή. Χρόνια οι κυβερνήσεις του δικομματισμού κόβουν τα σλοτ(δικαιώματα πτήσεων σε ανθιρές διαδρομές) και χρεώνουν υπέρογκα ποσά εγκατάστασης στο αεροδρόμιο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που έχει εκχωρηθεί για 30 χρόνια στους Γερμανούς.
Δεν ξέρω να χάσαμε κανένα πόλεμο με την Ευρωπαική Ενωση και έχουμε τον Καραμανλή στο ρόλο του Τσολάκογλου επί των “παραδόσεων” και των “πολεμικών αποζημιώσεων” του ηττημένου

Μια είναι η λύση, άμεση ένταξη της Ολυμπιακής όπως είναι στην πολεμική Αεροπορία της χώρας ,σκέλος επιβατικής κίνησης. Αν ο τουρισμός είναι το 40% του ΑΕΠ και εξυπηρετείται κατά το ήμισυ από την Ολυμπιακή ποιός τρελλός κυβερνήτης θα εκχωρήσει το 20% των εσόδων μιάς χώρας ολόκληρης;;;;;
Τα νομικά βρίσκονται εύκολα, θα τους πάει και η στολή…..Οποιος εργαζόμενος δεν θέλει επιστράτευση αποζημιώνεται τα εργασιακά του και φεύγει οικιοθελώς!

BioLogos είπε...

Στα αρχικά προσυπογράφω και πάω στα προσωπικά.

Γιατί να πληρώσεις εσύ την αποφυλάκισή του??
Δεν είμαι νομικός αλλά τί σκατά?

ανεστης είπε...

Να μην πληρωθεί η εγγύηση να μείνει μέσα ο πούστης!

roidis είπε...

όλα παράλογα είναι, καλή η μούτζα της φωτογραφίας.

advocatus diaboli είπε...

Λέω να πάμε στη διαδήλωση και να μην ακούσουμε τα παπαγαλάκια (βλέπε Μέγκα) που θέλουν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω και να κάτσουμε σπίτι.
Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί πλήρωσες την εγγύηση, δεν το εξηγείς;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@dionysos

Nα και μια πρόταση για την Ολυμπιακή. Δεν το είχα σκεφτεί.

@biologos, ανεστη, advocatus diaboli

Φυσικά και δεν είναι αληθινό γεγονός το τελευταίο. Θα ήταν παγκόσμια δικαστική πρωτοτυπία. Έχει όμως συμβεί στα δύο πρώτα. Άλλος να είναι ο κλέφτης και άλλος να πληρώνει. Ήταν ένας παραλληλισμός σε προσωπικό επίπεδο για να καταλάβουμε καλύτερα τον παραλογισμό όσων συμβαίνουν.

@roidis

Το πάθος ήταν αυτό που με έκανε να την βάλω!