Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Αποσυνδέστε τους!


Μέρα παρά μέρα επισκέφτομαι το φιλαράκι μου που είναι στην εντατική στον Ευαγγελισμό. 35 χρονών. Μια μέρα, έτσι ξαφνικά, αρρώστησε. Τωρα παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Είναι δυνατός και θέλει να ζήσει. Εκει κοντά είναι και ο Ζαχόπουλος. Διαχειρίστηκε τα χρόνια της πολύτιμης ζωής με άλλον τρόπο: Με το να προσπαθήσει να αυτοκτονίσει. Αν υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι στην εντατική τι θα επιλέγατε; Το ιατρικό πρωτόκολο λέει να "μπει" στη ΜΕΘ το πιο βαρύ περιστατικό.
Θεραπεύουμε, κύριοι, καρδιές , πνεύμονες και νεφρούς. Οχι όμως συνειδήσεις. Επανασυνδέουμε και γυρίζουμε απο την κόλαση ανθρώπους, εκεί δηλαδή που ανήκουν. Και δεν εννοώ ιατρικώς να θεραπεύσουμε, αλλά γενικά ως κοινωνική αντίδραση.
Ας επιλέξουμε λοιπόν, στο "μοναδικό κρεβάτι" που μας δίνει η "ΜΕΘ", να δώσουμε ζωή σε ανθρώπους που την θέλουν, που την σέβονται, που τη σπουδαιότητα της οποίας αντιλαμβάνονται, που την γεύονται αγνά. Και ας αφήσουμε "διασωληνωμένες" τις τηλεοράσεις, παίρνοντας κάποτε την απόφαση να τις αποσυνδέσουμε μια για πάντα.


fasattack



*
για την αντιγραφή: απειρώτας

3 σχόλια:

S K G Rao είπε...

Hi,
Compliments on your blog look only I cant read but you can read my blog and kindly say few words in my guest book.My Blog URL:
http://engineeringtextilesforindia.blogspot.com
Thanking you and WISHING YOU A HAPPY NEW YEAR.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Μη μου τα μπερδεύεις εδώ είναι 3 θέματα:1) Μας λείπουν κρεββάτια ΜΕΘ γενικά και όταν χρειάζεται επιλογή πρακτικά διαλέγεις σε ρόλο μικρου θεού τον μικρότερο ηλικιακά και βαρύτερο(στο ρόλο του διαβόλου ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας)
2) όταν άνοιξε 1985 η εν λόγω ΜΕΘ και ήμουν από τους πρωτεργάτες της νοσηλεύσαμε πάνω από 150 μέρες γυναίκα από την Αργολίδα με 3 διαφορετικές απόπειρες αυτοκτονίας χωρίς διάκριση. Στην 4η μας πρόλαβε η νόσο της και χάσαμε το παιγνίδι με το χάρο. Καμιά διάκριση στη ψυχική νόσο.Την διαταραγμένη συνείδηση.
3)η Τι Βι σχετικά με τον ανθρώπινο πόνο τον παίζει θεατρινίστικα, πουλάει συμφέροντα,τα νέα μαθεύονται από τον έντυπο τύπο μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά του ξεσκισίματος έως ξεδοντιάσματος των εκδοτών αλλήλων. Καθήκον μας είναι να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές και ει δυνατόν, όλες τις αντικρουόμενες απόψεις. Πολλά ρυπαροφληναφήματα και στο τύπο και οι γιατροί παρεπιπτόντως αναμειγνύονται. (Εκτός από τον Ανευλαβή που τα θέλει ο κω...πος του). Καλές οι ευαισθησίες αλλά αν μαλώσουν οι ιπποπόταμοι στο βουρκάρι να τόχουμε ξεκάθαρο είμαστε τα βατράχια, γαμ@τ&

Ανώνυμος είπε...

Διόνυσε,είμαι και εγώ ιατρός και εξηγούμαι:Αν και δεν είμαι πρωτεργάτης αλλά...απλός εργάτης υποθέτω ότι η εν λόγω κυρία στην Νο2 παρατήρησή σου μας είπε 3 φορές ότι θα αυτοκτονήσει.(Δηλαδή το επιχείρησε!).Επομένως το οτι αντιμετωπίσθηκε πλημμελώς το περιστατικό από τους ψυχολόγους... να το υποθέσω?Ξέρεις καλύτερα από μένα τον ενδιαφέρον, ειδικά των ψυχολόγων- ψυχιάτρων,για τους νοσοκομεικούς ασθενείς.Το μεροκάματο να βγαίνει...Εκτός και αν εκκολάπτεται πελατειακή σχέση οπότε επανέρχονται οι γνώσεις στο κεφάλι και η όρεξη για δουλειά.Τέλος πάντων αν η γυναίκα νοσηλεύετο πρώτα σε ειδικό κέντρο ψυχικών νόσων (ανύπαρκτο από τον χάρτη)ίσως,λέω ίσως , να μην καταλάμβανε ποτέ το κρεβάτι της ΜΕΘ.(150 ημέρες).Επομένως πράγματι,όπως λες δεν "έγινε διάκριση στην ψυχική νόσο"!!Συμφωνώ στην 1 παρατήρηση.
Συμφωνώ και στην 3 παρατήρηση.Απόλυτα!Να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές και τις αντικρουόμενες απόψεις.Και να αντικρούουμε τις αντικρουόμενες απόψεις ή να συμφωνούμε με κάποιες από αυτές.(Η και με πολλές από αυτές) όταν χρειάζεται.Απλά μέρα με τη μέρα χρειάζεται να προσπαθούμε όλο και περισσότερο να φιλτράρουμε τον όγκο αυτό των πληροφοριών που δεχόμαστε(θέλουμε να δεχθούμε?)για να καταλάβουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.