Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Η τελευταία ευκαιρία!



Έτσι όπως έχει βαλτώσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, είναι η τελευταία πραγματική ευκαιρία για αυτούς τους δύο να ασκήσουν εξουσία. Ναι, να ασκήσουν εξουσία! Να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που λένε στα λόγια. Αν και η διαίσθησή μου λέει, πως και αυτή τη φορά θα κλωτσήσουν την καρδάρα και θα χύσουν το γάλα, εντούτοις πάντα θα υπάρχει μια ελπίδα.

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αν κρινω απο τις κινησεις τους τα τελευταια χρονια,ακομη και πρωτο κομμα να γινονταν με την μια χωρις καν εκλογες...παλι θα τσιναγαν...
Ειναι πραγματικα μαλακες και οι δυο τους που δεν εκμεταλευονται την ευκαιρια....

Ανώνυμος είπε...

Μετα το 89" ολα τελείωσαν, οταν λεμε δεκανικια της δεξιας (ΣΥΝ - ΚΚΕ) το εννοούμε δυστυχως. Με Λιανα μπροσταρη και Τσιπρα τι να περιμένουμε!!
υγ. Μηπως ξερει κανεις π.χ. γιατι το ΚΚΕ δεν εφερε καμια αντιρρηση στην σκανδαλώδη αγορα του ΓΕΡΜΑΝΟΥ?

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@πρέζα tv

Έχω την αίσθηση ότι σε ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ κάπου ακούγονται κουβέντες εξουσίας ίσως δειλά αλλά ακούγονται. Το ΚΚΕ δυστχώς έχει επιλέξει για τον εαυτό του τον εύκολο δρόμο της -εκ του ασφαλούς -κριτικής.

@αλεκα

Η Λιάνα και ο Τσίπρας είναι δημιουργήματα της ΤV και η TV θα καθορίσει το πολιτικό τους μέλλον. Μπορεί να γίνουν τηλεοπτικοί μπροστάρηδες αλλά κοινωνικοί δεν νομίζω.
Το ΚΚΕ ακολουθεί μια πάγια τακτική να σχολιάζει τα λογής σκάνδαλα με έναν μονότονο τρόπο, δηλαδή ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι η μήτρα όλων των σκανδάλων. Συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να παίρνει συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα. Ξέρερις όμως ποιο είναι το δράμα του ΚΚΕ; Ποια είναι η παγίδα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει;
Μια ιδεολογία που θεωρεί τη θρησκεία ως όπιο του λαού έχει ανάγει την ίδια της τη θεωρία σε θρησκεία.

ανεστης είπε...

Την ευκαιρία που την είδατε;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανεστη
Υπάρχει ευκαιρία. Η διαφορά με την προηγούμενη ευκαιρία-μιλώ για την εποχή της ΕΔΑ- είναι απλή αλλά σημαντική. Τότε ήταν η αριστερά με τις ιδέες της που έκαναν τους πολίτες να την προτιμήσουν.Τώρα η αριστερά είναι ένα κουτί παραπόνων που συγκεντρώνονται όλοι οι δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι, απατημένοι πολίτες.Κάτι σαν τον Άγιο Παντελεήμονα της πολιτική έχει καταντήσει. Παρ'όλα αυτά όμως αρχίζει έστω και φιλολογικά να συγκεντρώνει μάζες πολιτών που όπως και να το κάνεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις την εξουσία. Μην γελιόμαστε δεν πρόκειται η αριστερά να κυβερνήσει στην Ελλάδα. Γενικά δείχνει να μην το θέλει. Εγώ για μια τελευταία ευκαιρία μιλάω.

ανεστης είπε...

Καταλαβαίνω τι λες αλλά για να χαρακτηριστεί ένα πράγμα "ευκαιρία" θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις.

1. Ο ΣΥΝ να έχει χειροπιαστές πολιτικές θέσεις και να αποφύγει αυτό τον δυδιάκριτο πολτό που λεγεται "κεντροαριστερά".
Τα ποσοστά που συγκεντρωνει τώρα είναι διαμαρτυρίας και όχι επιδοκιμασίας πολιτικών θέσεων. Άρα δεν βλέπω να το επιδιώκουν

2. Να αλλάξει μυαλά το ΚΚΕ (λέμε τώρα...)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Υπάρχει ευκαιρία και είναι ο ισχύων εκλογικός νόμος που για τις επόμενες εκλογές ισχύει οι συσπειρώσεις κομμάτων και όσο φτάσουν, δηλ ΣΥΝ+ΚΚΕ ένα 35% παίρνουν πρώτοι εντολή κυβέρνησης και μάλιστα με σωστό κοινωνικό πρόγραμμα ,προγραμματικές συσπειρώσεις διάφανες και λύσεις σε τρέχοντα ζέοντα θέματα μπορούν πολύ καλύτερα να συσπειρωθούν σε εννοιαία δράση και διαχείρηση. Γιατί οι Κύπριοι εμπιστεύονται το Χριστόφια και το ΑΚΕΛ;; Αν αφήναν οι χορευτές του δικομματισμού στη Γερμανία, τον Οσκαρ Λαφοντέν δεν θα χτύπαγε άνετα ένα ζητούμενο δυνατό τρίτο πόλο ;. Το μόνο που θα κινδύνευε είναι το κομματικό κράτος που χτίζουν για πάρτη τους και όχι για την κοινωνία τα δύο μεγάλα κόμματα.(σήμερα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ)
Οι προυποθέσεις που θέτει ο Ανέστης ισχύει ηδη η πρώτη και ζητούμενη η δεύτερη, η έλλειψη πολιτικής συμμαχιών στο σημερινό ΚΚΕ είναι το μεγάλο του αντιμαρξιστικό αγκάθι.