Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Με ποιον είσαι ρε;


Όταν κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, "καταστρέφονται" επιχειρήσεις, καταστήματα και ταλαιπωρούνται εκατομμύρια πολίτες από τις διακοπές ρεύματος.
Όταν κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, κινδυνεύουμε από αρρώστιες, τα παιδιά μας παίζουν δίπλα σε βρωμιές και καταστρέφονται οι επιχειρήσεις που τους χαλάει η μόστρα.
Όταν κάνουν απεργία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, χάνουν μάθημα τα παιδιά μας και μένουν πίσω στη μόρφωσή τους.
Όταν κάνουν απεργία οι γιατροί, χάνουν τα ραντεβού τους όσοι θέλουν να εξεταστούν για οστεοπόρωση και γενικώς ταλαιπωρούνται οι παππούδες για να ξανακλείσουν ραντεβού.
Όταν κάνουν απεργία οι λιμενεργάτες, χιλιάδες εμπορεύματα μένουν στα λιμάνια μπλοκαρισμένα με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη τροφοδοσία των επιχειρήσεων.
Όταν απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πλήγμα είναι τεράστιο αφού πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται για να πάνε στις δουλείες τους ή ακόμα χειρότερα πλήττεται η βαριά βιομηχανία μας, ο τουρισμός και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε όταν μιλάμε για απεργίες. Και την έχουμε διότι οι κυβερνήσεις, με τα τηλεοπτικά γιουσουφάκια τους, κατάφεραν με τακτική πλύση εγκεφάλου να μας την περάσουν.
Διαίρει και βασίλευε, στρατηγική αρχαία, αλάνθαστη και ιστορικά δικαιωμένη! Ο κοινωνικός ιστός γίνεται κιμάς, όλοι είναι εναντίον όλων, η κάθε συντεχνία θεωρεί απειλή τις άλλες, χωρίς ποτέ κανείς να μπει στον κόπο να ρωτήσει τον εαυτό του "ποιος είναι ο εχθρός;" Δεν υπάρχει πλέον πολίτης. Υπάρχει μέσος καταναλωτής. Υπάρχει γιατρός, δικηγόρος, οικοδόμος, λιμενεργάτης, ταξιτζής, καθηγητής...αλλά δεν υπάρχει πολίτης.

10 σχόλια:

Archon είπε...

Αλήθεια αν κάνει απεργία ο Καραμανλής και η κυβέρνηση ποιο θα είναι το πλήγμα?
Ή μήπως τελικά κάνουν απεργία εδώ και 4 χρόνια????

Ανώνυμος είπε...

ο εχθρος ειναι ΕΝΑΣ. και λεγεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μην τους ψηφίζετε για να μην υποφέρετε.
Ακουμε συνεχεια για ειφοροδιαφυγη. Ακουσατε πουθενα υποσχεση-δεσμευση ότι δεν θα ξαναβαλουν χερι στα ψιλα?
Πως μπορειτε και ψηφίζετε τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους.
Αν την ερχομενη φορά αντι να ριξεις την ψηφο σου σ'αυτους (ή χειρότερα, απέχεις) τη ρίξεις σε ένα τρίτο κόμμα ίσως σε πάρουνε στα σοβαρα και σταματίσει η σφαλιάρα για λιγο......
Τι σοϊ δημοκρατία είναι αυτη.....

Δεν φταινε αυτοί που μας σφαλιαρίζουν φταίμε εμείς και μόνο εμείς που γλείφουμε τα βρώμικα πόδια τους

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@archon
Δεν κάνουν απεργία. Αντίθετα δουλεύουν με γοργούς ρυθμούς για να υλοποιήσουν το σχέδιο της ισοπέδωσης. Πάντως σε γενικές γραμμές η Καμόρα είχε κάποιες αρχές. Ενώ οι σεμνοταπεινοί δεν κρατάν ούτε τα προσχήματα.


@γ. βογιατζάκης
Άρα ο εχθρός είναι ένας και τον βλέπω στον καθρέφτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλης είναι μονίμως σε απρεργία νομίζω.Κάπου άκουσα ότι όταν κάνει απεργία η ΔΕΗ υποφέρουν τα μιλφειγ..
Ανεξαρτήτως ιδεολογίας,όλα τα κομμάτα που πέρασαν απο την πολιτική σκηνή είναι ΑΚΡΩΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΚΑ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με ποιον τα ήταν; Μα τα "δημοκρατικά" συμφέροντα, στρέφοντας τη μία ομάδα εναντίον της άλλης.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ, Η προσπαθεια της συκοφάντισης και αποδυνάμωσης του δικαιώματος της απεργίας ξεκίνησε από τον Μέγα Λογιστή του Κράτους, Κώστα Σιμίτη, και συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση σήμερα από αυτήν την Κυβέρνηση (λέγε με συμμορία). Το τι δε βούτυρο της στρώνουν στο ψωμί της οι δημοσιογράφοι δε λέγεται.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κατ αρχάς σβήσε το ανωθεν σχόλιο "fenrisar" τόχω δεί και στην αζεντα και σε μένα 2-3 φορές έχουν ιό.
Τώρα στη κουβέντα για το σύστημα σε τέτοιες φάσεις εκδηλώνονται όλοι οι παπαγάλοι οι τραγκοκακαουνάκηδες των γελοιογράφων, πρέπει κάποτε να καταγράψουμε ονόματα αναξιόπιστων "αστέρων" που με εσωτερική υπόγεια ενημέρωση προτάσσουν αθώα επιχειρήματα κατά κινήματος για να κερδίσουν τα αφεντικούλια τους συγκεκριμένα οφέλη που παραλείπουν να μας ενημερώσουν.
Κανένας κλάδος δεν ξεσηκώνεται στα χαμένα, ούτε μπορούν σε συνθήκες άκρατου ατομικισμού οι κομματικές ηγεσίες να παρασύρουν σε πολιτικές απεργίες. Ας μη ξεχνάμε ότι το τελευταίο ασφαλιστικό το πέρασε ο Ρέππας ένα Ιούνη εν μέσω παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@μαραμένα συκα
Πολύ σωστό αυτό που λες. Είναι μισάνθρωποι.

@δειμος
Στόχος είναι ο αναίμακτος εμφύλιος

@sister
Από τον Αντρέα στον Σημίτη ήταν τεράστιο δεξιό άλμα. Οι τωρινοί συνεχίζουν τα βήματα του Σημίτη ή όπως λέει και το Γιωργάκη keep walkin'

@dionysos
Όντως πρέπει να μιλάμε ονομαστικά πλέον. Τέρμα τα "κάποιος, κάπου, κάποτε μου είπε κάτι". Όλα έχουν ονοματεπώνυμο.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Ολη η αλήθεια για την...γαμημένη ...ποιότητα της πολιτικής μας σκέψης!