Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Σσσσσ....η αλήθεια κοιμάται.


Την εκλογική διαδικασία στις Η.Π.Α. ελάχιστα την παρακολουθώ κι ελάχιστα με ενδιαφέρει. Άλλωστε μικρή σημασία έχει ποια θα είναι η μαριονέτα που θα εκτελεί την πολιτική άλλων. Εντύπωση όμως μου έκανε η δήλωση του υποψήφιου Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με την ανεργία που τους τσακίζει κι εκεί.
" Οι κάτοικοι των μικρών πόλεων της Πενσυλβάνιας αισθάνονται πικρία για την απώλεια θέσεων εργασίας και γι'αυτό γραπώνονται από τη θρησκεία και τα όπλα. "
Τι είπε δηλαδή ο Ομπάμα; Το αυτονόητο. Πως, όπου το βιωτικό επίπεδο πέφτει, εκεί ανθεί η εγληματικότητα και η θρησκοληψία.
Αναμενόμενο ήταν, σε μια χώρα που τα διάφορα θρησκευτικά λόμπι διαφεντεύουν την πολιτική ζωή και που η οπλοκατοχή και οπλοχρησία θεωρείται τόσο φυσιολογική όσο η κατοχή κινητού, να πέσουν να τον φάνε για αυτές του τις δηλώσεις ενώ και ο ίδιος έχει μετατραπεί σε μουσουλμάνο εν ώρα προσευχής ζητώντας συγγνώμη για τη "γκάφα" του.
Για να βλέπουμε και τη δικιά μας καμπούρα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βουλευτής της ΝΔ δήλωνε πως λαμόγια υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους ακόμα και στη ΝΔ. Το αποτέλεσμα ήταν να τον στείλουν σπίτι του να ξεκουραστεί και να ξανασκεφτεί το πότε θα ανοίξει το στόμα του, ειδικά όταν θα θέλει να πει το αυτονόητο.
Αυτές - και αρκετές άλλες- είναι διδακτικές περιπτώσεις για το πόπολο. Δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η αλήθεια και τον τρόπο αυτολογοκρισίας που πρέπει να επιβληθεί για να μη βρεθούμε στο "περιθώριο".

4 σχόλια:

ανεστης είπε...

Όσο πιο πολύ μιλάει τόσο πιο πολύ εκτίθεται και τόσο πιο πολύ αδυνατίζει τη δυναμική του.
Μ' αρέσουν αυτά που λέει και θα ήθελα να είναι πιο διπλωμάτης για να μπορεί να τα λέει μετά ως πρόεδρος.
Δεν συμφωνώ οτι όποιος και να εκλαγεί θα είναι μαριονέτα. Μπορεί να μην είναι και να κινδυνεύσει να τον δολοφονήσουν. Αλλά πάντα είναι ένα option.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@Ανεστη

Ειλικρινά δεν παρακολουθώ την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, οπότε δεν έχω άποψη για το πώς κινούνται οι υποψήφιοι ή τι προτείνουν. Από την άλλη οι όποιες διαφορές τους αφορούν θέματα εσωτερικής πολιτικής. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφίζουν βάσει της τσέπης τους και όχι βάσει της εξωτερικής πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι ολόκληρος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι απλώς μαριονέτα.Μπορεί μόνος του να αποφασίσει σε ποια ή ποιες επιχειρήσεις θα είναι πρόεδρος μετά τη θητεία του.Αν είναι δυνατό όχι μέσα στην USA για να μην τσούζει η φορολογία(Λέμε τώρα...).Επίσεις αποφασίζει ολομόναχος να κάνει τζόκιγκ και να βγάλει και τον σκύλο βόλτα.
Κάποτε έθεταν στον Ρήγκαν ,σε ένα συμβούλιο,συνεχόμενες ερωτήσεις και ο άνθρωπος πελάγωσε:Παιδιά, τους λέει, πείτε τι να κάνω και θα το κάνω.Αυτή είναι η δουλεία μου!
Αν δεν κλείσουν φυλακή στην προεκλογική περίοδο μαύρους και ισπανόφωνους κακομοίριδες, τότε μπορεί να σηκώσει την κούπα ο Οσάμα γιατί το ματσάκι πάει στον πόντο.Και τότε θα γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της USA που θα κάνει τα χατήρια των λευκών!

ανεστης είπε...

Θυμίζω τη δήλωση ότι "η φτώχεια κάνει τους πολίτες να γαντζώνονται στη θρησκεία και τα όπλα". Δεν ακούγεται συχνά αυτό απο υποψήφιο πρόεδρο. Διαφορές υπάρχουν και σε πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά δεν αναπτύσσονται στην προεκλογική εκστρατεία γιατί δεν αφορούν όπως λες τον ψηφοφόρο. Αν όμως τις αναζητηθούν βρίσκονται.
Αν δε τα ξαναπούμε Καλό Πάσχα!