Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Megaloi Ellines!

*Τυπική ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως*



Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία που οργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σε συνεργασία με το ΒΒC προκειμένου να αναδειχθούν οι μεγάλοι Έλληνες. Εδώ θα βρείτε τους 100 επικρατέστερους με τυχαία σειρά.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα σχετικά με το ποιους θεωρούμε μεγάλες προσωπικότητες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στους 100 Έλληνες ψηφίσαμε και κάποιους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που λένε Ελληνική καταγωγή. Όχι ότι οι άνθρωποι είχαν μικρή ιστορική αξία (είπαμε περί ορέξεως...), απλά με ευθύνη του ΣΚΑΙ η ιστορική άγνοια των Ελλήνων επισημοποιήθηκε.
Και αναφέρω τις ιστορικές αυτές προσωπικότητες:

- Κωνσταντίνος Α' ή Μέγας Κωνσταντίνος ή Άγιος Κωνσταντίνος (βοήθειά μας) ή κατά κόσμον Flavius Valerius Constantius. Γιος του Aurelius Valerius Constantius και της Flavia Iulia Elena. Γεννημένος στο Νις της σημερινής Σερβίας ουδεμία σχέση είχε ο άνθρωπος με αυτό που λένε Ελλάδα (ούτε ξυστά δηλαδή)
- Ιουστινιανός Α' ή Μέγας (κι αυτός) Ιουστινιανός ή κατά κόσμον Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus Ιλλυρικής καταγωγής, επίσης περαστικός από τα Ελληνικά "δημοτολόγια"
-Όθων της Ελλάδος (ναι δικός μας!) ή κατά κόσμον Otto von Wittelsbach γιος του Ludwig I von Bayern και της Therese von Sachsen-Hildburghaussen. Ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν πως μέχρι τη στιγμή που τον κατσίκωσαν εδώ η μόνη επαφή που είχε με την Ελλάδα ήταν φιλολογική.
Τέλος άφησα ένα πρόσωπο που πολλοί ψήφισαν ως μεγάλη Ελληνική ιστορική προσωπικότητα. Τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ο Χριστός κι η Παναγία δηλαδή! Μαλάκας ήταν ο Άγνωστος Γεωργός; Ο Άγνωστος Οικοδόμος;

2 σχόλια:

BioLogos είπε...

Ξέχασες τον τρισμέγιστο εθνάρχη που έφερε ρεύμα στα χωριά και έβαλε άσφαλτο...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Είπαμε περί ορέξεως...