Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Έξω οι βάσεις του θανάτου!


Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά σίριαλ του Έλληνα-οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- έλαβε τέλος. Από τα φετινά αποτελέσματα προκύπτει το εξής ωραίο. Περίπου 30.000 υποψήφιοι μένουν εκτός σχολών ενώ στις σχολές μένουν 18.000 κενές θέσεις! Πώς γίνεται αυτό;
Υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις.
1η πιθανή εξήγηση: Τα καμάρια μας όλη τη χρονιά έβλεπαν τηλεόραση, έβγαιναν βόλτες πατώσαν και δικαιολογημένα έμειναν εκτός.

2η πιθανή εξήγηση: Τα καμάρια μας τα έκαναν σκατά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και διακαιολογημένα έμειναν εκτός.
3η πιθανή εξήγηση: Συνδυασμός των δύο ανωτέρων (επίσης) πιθανών εξηγήσεων.

4η πιθανή εξήγηση: Η χώρα μας έχει γεμίσει με ένα μάτσο άχρηστες σχολές, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, χωρίς επαγγελματικό αντίκρυσμα με μοναδικό κριτήριο η οικονομική δυσπραγία, κυρίως της επαρχίας, να αντισταθμιστεί μέσω του εκπαιδευτικού τουρισμού. Με αυτό το σκεπτικό τα τελευταία χρόνια έχουν ιδρυθεί ΤΕΙ σε κάθε περιοχή της Ελλαδας με ευφάνταστους τίτλους, ιδιαιτέρως χαμηλού επιπέδου και σίγουρης ανεργίας. Τώρα όλοι κλαίγονται γιατί κάποια ΤΕΙ δεν έχουν καθόλου νεοεισακτέους ενώ τα περισσότερα από αυτά θα "φτιάξουν" πρώτο έτος με λιγότερο από 10 φοιτητές. Άρχισαν ήδη να σκέφτονται διάφορα ματζούνια για να τα σώσουν όπως αλλαγή του αντικειμένου ή σύμπτυξη τμημάτων ακόμη και σύμπτυξη σχολών. Ενώ η λύση είναι τόσο απλή. Λουκέτο!

4 σχόλια:

BioLogos είπε...

Aααακριβώς!Λουκετάκι.Ακόμα και στο Γκρίμποβο έχει σχολή Αφισοκόλλησης και Καρχαριολογίας.Έλεος.

ΑΠΕΙΡΩΤΑς είπε...

Τιμημένο ΤΕΙ με πολυετή προσφορά στον πολιτισμό και τα γράμματα! Οι δε απόφοιτοι γίνονται ανάρπαστοι στην αγορά εργασίας.

the muppet show girls είπε...

Λουκετάκια στις κάλπες όμως;
Όξω και τα ψηφουλάκια τους;
Άσε να τρέχουν οι Ειδικοί Λογαριασμοί Ερευνών που κανείς δεν ελέγχει κι ας μην έχουν φοιτητές.
Οι καθηγητάδες.

Καλησπέρες

ΑΠΕΙΡΩΤΑς είπε...

...οι οποίοι ειδικοί λογαριασμοί για έρευνα είναι από αυτούς που δεν καταργούνται! Κάτι συμπτώσεις βρε αδερφέ.