Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Houston, we have a problem!


Ένα μήνα έλειψα και ειλικρινά νιώθω να γύρισα σε άλλο πλανήτη. Εντούτοις γύρισα (δυστυχώς) στην ίδια χώρα.
Πρώτο μυστήριο που είχα να αντιμετωπίσω ήταν η "πρωτιά" του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργάκη στα γκάλοπ. Έλα Χριστέ και Παναγιά! Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως η πρωτιά του "κανένα" στα προηγούμενα γκάλοπ απέκτησε ονοματεπώνυμο.
Από την άλλη οι πτώσεις από τα σύννεφα συνεχίζονται αφού κανείς μας δεν περίμενε να υπάρχει εμπορική σχέση ξεπουλήματος μεταξύ πολιτικών και παπάδων. Και ορθώς οι καλόγεροι επικαλούνται τα χρυσόβουλα του Βυζαντίου ως απόδειξη αφού από τότε δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.
Τα "σενάρια" πρόωρων εκλογών που αφενός φυλάνε τα έρημα σε εσωκομματικό επίπεδο αφετέρου προσφέρουν άφθονο κουτόχορτο στο πόπολο, είναι επιπέδου νηπιαγωγείου αφού κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά κάποιον κακομοίρη Δαϊλάκη. Άσε που, όπως είχα πει πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση έχει 162 βολευτές, οπότε και δεν πέφτει. Και όσοι ορέγονται κεντροαριστερές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ (και επίσημα)
Σε διεθνές επίπεδο το τέρας ψυχορραγεί αφού η περιβόητη αυτορύθμιση της ελεύθερης οικονομίας πήγε περίπατο. Χρηματιστηριακοί αερητζήδες κατασπάραξαν τον πλούτο καταστρέφοντας μεγάλες τράπεζες και τώρα καλούνται οι κυβερνήσεις, μέσω των φορολογούμενων πολιτών, να σώσουν τα καμάρια τους! Με ασπιρίνες όμως ο καρκίνος δεν θεραπεύεται! Ζούμε την πτώση του καπιταλιστικού συστήματος , τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε. Το τι θα προκύψει είναι άγνωστο.

3 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Αν είχαμε τράπεζα Αγίου Πνεύματος σαν το Βατικανό τώρα θα είχαμε χάσει την εμπιστοσύνη μας. Αν μίλαγε επικοινωνιακά ο Καραμανλής και δεν είχε χεσμένη τη φωλιά του θάλεγε ότι με το ίδιο άγιο κόλπο μοιραζε χρόνια τώρα η Βάσω και ο Κώστας την Κηφησίας, το Μαρούσι και το φαληρικό Δέλτα, άντε και την μισή Πεντέλη. Ο κόσμος έχει λειψή ενημέρωση και τώρα πιά την ανέχεια να αναρωτηθεί. Δεν πρέπει όμως να τον υποτιμάμε.Ο σφιχτός και ένοχος δικομματισμός εξαπατά, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει.
Καταστρέφει το περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος προσπαθώντας να εξομοιώσει τους πάντες με τα μούτρα τους. Αντίσταση και λύσεις.
Καλωσόρισες.

ioannis_the_great είπε...

Αγαπητέ μου εμείς οι Ηπειρώτες Επαρχιώτες είμαστε και λαμόγια δεν θα γίνουμε ποτέ. Ζήσε με αυτά που έχεις και φρόντισε να έχεις καλούς φίλους για τις δύσκολες μέρες

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@dionysos
Το κακό δεν είναι η λειψη ενημέρωση.Πολύ φοβάμαι ότι είναι η λοξή ενημέρωση αυτή που περνάει δίπλα από τα γεγονότα μέσα από υπόγειες βρομερές διαδρομές και τσέπες μέχρι να φτάσει σε εμάς σενιαρισμένη όσο χρειάζεται ωστε ο πολίτης να νιώθει ανακούφιση που οι τραπεζίτες θα συνεχίσουν χοντροί και πλούσιοι να του πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

@ioannis the great
Σαν και νά'χεις δίκιο. Αν και κάποιες έννοιες με "πειράζουν" ολίγον τι. Είμαστε από την ύπαιθρο και όχι επαρχιώτες. Χωρικοί και όχι χωριάτες.