Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Άρον τον πούλο σου και περιπάτει!


Διαβάζω την είδηση με το κλασσικό κλισέ ¨Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και της Θεσπρωτίας". Τα ζεσταίνουν όχι, προφανώς, επειδή έχουν κρυώσει αλλά λόγω των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν και φέτος οι αγρότες των πιο πάνω περιοχών, εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών αγοράς των προϊόντων τους.
Λοιπόν πριν από ένα χρόνο έγιναν εκλογές, μια στιγμή που όλοι μας, ενήλικες άνθρωποι, αποφασίζουμε την πολιτική, τουλάχιστον της επόμενης 4ετίας. Έχοντας υπόψη τι πρεσβεύει ο καθένας, τι πολιτική επιθυμεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και ποια είναι τα συμφέροντά του, ρίχνει τη ψήφο του αναλόγως.
Για να δούμε πώς ψήφισε ο Θεσσαλικός κάμπος ( Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα) και η Θεσπρωτία:
Στους 4 νομούς σε σύνολο 470.494 ψηφισάντων η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνολικά έλαβαν 383.939 ψήφους ή 81,6%.
Με λίγα λόγια, το 81,6% των πολιτών σ'αυτές τις αγροτικές περιοχές ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής μιας θεσμοθετημένης πολιτικής που δεν εξασφαλίζει ούτε την ποσότητα ούτε την τιμή αγοράς ενός αγροτικού προϊόντος. Έτσι απλά και ξεκάθαρα.
Επομένως την επόμενη φορά που θα δουν τη σοδειά στο χωράφι και τα χρέη μέχρι τ'αυτιά ας κοιταχτούν μεταξύ τους και ας αλληλοφασκελώνονται, διότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμίου ουδέν λάθος ανγνωρίζεται!

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δε μίλησε στον κάμπο για ελεύθερη διακύμανση της τιμής των αγροτικών προϊόντων. Μόνο η ΝΔ. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για έλεγχο των εταιρειών κτλ. Απλά οι αγρότες πάντα είναι συντηρητικοί και σταθερά ψηφίζουν ΝΔ.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Με τη διαφορά ότι στα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ οι αγρότες είχαν να συγκρίνουν και τις πράξεις ΠΑΣΟΚ.