Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανεβαίνει στο ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ!

Το Χρυσό Βουνό, μια διασκεδαστική, καταπράσινη περιπέτεια για παιδιά (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ), θα παρουσιαστεί στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO στο Μαρούσι.

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στην Παιδική Γωνιά της έκθεσης, ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης θα υποδεχτεί τους μικρούς αναγνώστες με μια παρουσίαση γεμάτη χρώματα, παιχνίδια αλλά και Άγρια Ζωή! Παρέα με τους εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και κουίζ με δώρα και θα ζωγραφίσουν τη φύση και τα πιο όμορφα όνειρά τους!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Υπάρχουν ένα σωρό Χρυσά Βουνά που κινδυνεύουν στη χώρα μας. Και εκτός από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τα προστατεύουν η Στέλλα και ο Στέφανος, τα μοναδικά αδέρφια της χώρας με μαγικές δυνάμεις!

Τώρα οι ΣΤΕ, φτάνοντας στην κατασκήνωση του Χρυσού Βουνού, καταλαβαίνουν πως κάτι πάει στραβά… Ιπτάμενοι πειρατές, διαστημικές νεράιδες, μαγικά ηφαίστεια, μυστηριώδη γράμματα, κρουαζιέρες στην Αφρική, πριγκίπισσες και δράκοι, ένα βουνό που κινδυνεύει, μαγεμένες αρκούδες, ανεξήγητες πυρκαγιές, ένας τρομακτικός αόρατος τοξότης που τους κυνηγάει…

Θα μπορέσουν τα αδέρφια να νικήσουν στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού; Θα προλάβουν να βρουν όλα τα κρυμμένα στοιχεία; Θα καταφέρουν να σώσουν το Χρυσό Βουνό και όλες τις αρκούδες που κινδυνεύουν;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Άρης Δημοκίδης εργάζεται εδώ και χρόνια στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στον τομέα των Υποστηρικτών. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Πολιτιστική Διαχείριση. Γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που τον εκνευρίζουν. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τρία βιβλία του με ήρωες τους ΣΤΕ (Το Χρυσό Βουνό, Η Χώρα των Μαγικών Ονείρων, Το Νησί των Χριστουγέννων) αλλά κι ένα παραμύθι (Το Παιδί που Δεν Αγαπούσε τα Βιβλία).

Για περισσότερες πληροφορίες: Άρης Δημοκίδης – ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τηλ. 2310-555920

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, 2310 555920, arcturos@arcturos.gr, /// www.arcturos.gr

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραία κίνηση αυτή με το βιβλίο. Ευαισθητοποιεί και παιδιά και γονείς μαζί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ