Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Παύλος Ιωσήφ Γκεμπελόπουλος
Πλέον έχουμε κάνει επιστήμη την προπαγάνδα σ'αυτή τη χώρα. Η μέθοδος είναι απλή. Πετάμε λάσπη (ενίοτε και σκατά) στον ανεμιστήρα για 2-3 μέρες και μετά κάνουμε την πάπια. Η δουλειά έχει γίνει και ποιος ασχολείται με τις μετέπειτα διαψεύσεις και διορθώσεις;
Από τις περίπου 770.000 καταγεγραμμένους δημοσίους υπαλλήλους βρέθηκαν, κατά τη διασταύρωση των στοιχείων ( γουάου!), 65 οι οποίοι με έναν "παράξενο" τρόπο έπαιρναν μισθό από δύο διαφορετικές υπηρεσίες. Ήταν για παράδειγμα ο άλλος δάσκαλος, οπότε έπαιρνε μισθό από το υπουργείο Παιδείας, αλλά την ίδια εποχή ήταν και διορισμένος γραμματέας στο υπουργείο Γεωργίας.
Μικρό, ελάχιστο το ποσοστό των διπλοπληρωμένων, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Πολύ σωστά τους τσακώσαν-επιτέλους- και πιο σωστά θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν όλο το ποσό από την μία μισθοδοσία (...για να δούμε).
Όλο αυτόν τον καιρό μέσω της κυβερνητικής προπαγάνδας υπήρχε η αίσθηση πως η πρακτική αυτή ήταν το σύνηθες στο δημόσιο τομέα και φυσικά τώρα δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση της αλήθειας.
Από την άλλη δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στη μισθοδοσία διαφόρων υπουργείων. Που είναι αλήθεια η λίστα με τους δεκάδες δημοσιογράφους που υπηρετούν, με το αζημείωτο βεβαίως-βεβαίως, και τα γραφεία τύπου υπουργείων; Περιμένουμε περίπου 3 χρόνια να δημοσιοποιηθεί.

4 σχόλια:

DIONYSOS είπε...

Μάλλον και αυτοί οι 65 εχουν να κάνουν με την ένοια του ασυμβίβαστου πιθανά δύο διαφορετικών ωραρίων και όχι για μισθούς αργομισθίας. Στο μακρινό παρελθον 10ετίας υπήρχε συνάδελφος στο ΙΚΑ που δούλευε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού άλλο ωράριο και άλλος που εργαζόταν ΕΡΤ. Στο πρόσφατο παρελθόν ήξερα γιατρό ζωηρου Προεδρικού Μεγάρου και ΙΚΑτζή που ήταν συγχρόνως με μπέρδεμα ωραρείων σε ταμείο τύπου!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Και στατιστικά να το δούμε μιλάμε για το 0,009% των υπαλλήλων αλλά και πάλι είτε είναι αργόμισθοι είτε κάνουν διπλά ωράρια είναι λάθος αφού θα μπορούσαν 65 άνεργοι να βρουν δουλειά. Βέβαια με τέτοια στοιχεία η ακρίβεια του εως τωρα μηχανισμού πληρωμών είναι ζηλευτή κι από τους Ελβετούς, γεγονός που σε κάνει να αναρρωτιέσαι ποιος ο πραγματικός λόγος της κατάργισής του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε θα διαφωνήσω καθόλου. Θα συμπληρώσω μόνο από ότι οι 770.000 χιλιάδες δεν είναι όλοι υπάλληλοι. Σ' αυτούς έχουν συμπεριληφθεί όσοι παίρνουν χρήματα (πλην ΔΕΚΟ) χρήματα από το Δημόσιο, όπως μερικές χιλιάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες με αντιμισθία).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην ουσία είναι μόλις 550.000 εργαζόμενοι. Το υπόλοιπο είναι από αντιμισθίες (ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν αποζημίωση 30 € τη συνεδρίαση -μια-δύο φορές το μήνας) κτλ.

Κλαζoμένιoς είπε...

Αλλοί, αλλοί και τρισαλλοί,
κρίσις των κρίσεων δεινή
επί των κεφαλών μας
επέπεσεν ως αμαζών
και θέλει το κακό μας.

Κρίση που ούτ' ο Πάγκαλος
απ' την πολλή χαμάρα,
να τήν φαιδρύνει δεν μπορεί
με κάποια σαχλαμάρα.

Μέ τσίμπησε ποιητικός οίστρος σήμερα... αλλά είπα να μην φορτώσω τα σχόλιά σας με όλο το μακρυνάρι...
Το υπόλοιπο του ωραίου {αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας...} ποιήματός μου θα τό βρείτε στο:

kakiokakies.blogspot.com