Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Tον Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου!
Την οργισμένη αντίδραση της κατοχικής Κυβέρνησης προκάλεσε η εισήγηση της Τρόϊκας (κρύο καιρός για τρίο) για πώληση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Οι κατοχικοί υπουργοί διέρρηξαν τα ιμάτιά τους ( βλ. καλσόν) θεωρώντας την συγκεκριμένη εισήγηση ως άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, ξεχνώντας προφανώς ότι ο κόσμος ήρθε προσκεκλημένος απο τους ίδιους υπουργούς ακριβώς για να εμπλακούν στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, ως γνήσιοι τεχνοκράτες, δεν είπαν τυχαία ούτε το ποσόν (50 δις ευρώ) ούτε βέβαια αναφέρθηκαν τυχαία σε συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Με λίγα λόγια το ξεπούλημα έχει υπογραφεί από την κατοχική Κυβέρνηση εξ'αρχής.
Γιατί όμως πρέπει να τιμωρηθεί ο Ελληνικός λαός με απώλεια δημόσιας περιουσίας;
Οι τεχνοκράτες υπολόγισαν τα σκάνδαλα: Κοσκωτά, "Αγορές του αιώνα", Βατοπέδι, Ομόλογα, Siemens, Vodafone, Hochtief, Χρηματιστήριο, Υποβρύχια, Ολυμπιακοί Αγώνες, C4I και βρήκαν πως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τσεπώσαν 50 δις ευρώ άρα τόσα πρέπει να επιστρέψει ο Ελληνικός λαός. Γιατί;
Διότι απλούστατα τόσα χρόνια αυτούς επέλεγε, αυτούς στήριζε και αυτούς ανεχόταν για να τον διοικούν. Είναι ο απόλυτος υπεύθυνος και ήρθε η ώρα του λογαριασμού.
Το παράδειγμα της Αιγύπτου και της Τυνησίας μας δείχνει πως πάντα υπήρχε και άλλος δρόμος αλλά δεν τον επιλέξαμε ποτέ. Μείναμε από τις τελευταίες χώρες του Τρίτου Κόσμου- μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - που δεν θέλουμε να ανατραπεί το δικτατορικό καθεστώς. Εμείς και η Αγκόλα.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω για την Αίγυπτο (με τόση εξουσία στο στρατό), αλλά σίγουρα οι Έλληνες θα ξεσηκώνονταν αγρίως αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Και καθώς το ξέρουν, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

H πράξη όμως άλλα δείχνει.