Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007

Παιδεία ...και παύλα!

Επειδή πολύ το φιλοσοφίσαμε, το αμπελοφιλοσοφίσαμε, το χιλιοαναλύσαμε και γενικώς είπαμε το μακρύ μας το κοντό μας, κάναμε το ψώνιο μας σαν "υπουργοί", "βουλευτές" και"πρωθυπουργοί" (κάνε με εμένα πρωθυπουργό για μια βδομάδα και θα τα φτιάξω όλα) κλείνω το θέμα παιδείας και λοιπών συνταγματικών άρθρων με την εξής απλή παρατήρηση:
Η παιδεία μας έχει -ακόμη- 3 βαθμίδες και είναι δομημένη σαν τριώροφο σπίτι(πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια).Το "σπίτι" αυτό έχει τα χρονάκια του , έχει τις φθορές του, έχει προβλήματα στατικότητας, μπάζουν και λίγο τα παράθυρα..γενικώς μαύρα χάλια.Όσο όμως η επισκευή θα αρχίζει και θα τελειώνει από το ρετιρέ και όχι από τα θεμέλια θά'χει πάντα τα μαύρα του τα χάλια.
Με λίγα λόγια όσο θα μας απασχολεί ΜΟΝΟ η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η γενικότερη παιδεία μας θα είναι Σ Κ Α Τ Α!!!

Υ.Γ. Όταν αγωνίζεσαι για έναν στόχο τι είσαι προετοιμασμένος να θυσιάσεις για να τον φτάσεις;Καλές και άγιες οι καταλήψεις και εγώ μαζί σας, αλλά KAI να μην χαθεί η εξεταστική;Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος;

2 σχόλια:

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Το κακό είναι ότι αυτοί πάνε να ξεκινήσουν από τα θεμέλια, από το δημοτικό και τα εχουν κάνει μπάχαλο. Ειναι πραγματικά απίστευτο αυτό που κανουν με τα μαθηματικά του δημοτικού. Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικοτητας.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Το πρόβλημα της παιδείας μας θαρρώ πως είναι πρόβλημα στόχων.Και φυσικά η παιδεία κάθε λαού δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στα μαθηματικά τη γραμματική και τη χημεία.Είναι το κάτι παραπάνω.