Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ #7

Άρθρο 63, παράγραφος 1&2:


"1. Oι βουλευτές, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες. Το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
2. Οι βουλευτές απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, που η έκτασή της καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής".


Τι ζημιά παθαίνει ακριβώς κάποιος που εκλέγεται βουλευτής για να αποζημιώνεται;Έχω ακούσει για αποζημιώσεις για πλημμύρες ή για παγετό, αλλά αποζημίωση για την εκτέλεση "λειτουργήματος" πρώτη φορά ακούω!Επίσης όταν πληρώνονται για να καλύψουν τα έξοδα που προκύπτουν από το "λειτούργημα" γιατί έχουν τζάμπα φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις;Σίγουρα, πάντως, τα απολαμβάνουν!
Υ.Γ. το ταξιδάκι του Βαρβιτσιώτη jr. έγινε και αυτό με "συγκοινωνιακή ατέλεια";

3 σχόλια:

e-politis είπε...

μαλλον εμεις θα επρεπε να αποζημιωνομαστε για ψυχικη ωδυνη.
ελπιζω συντομα να περασεις και στον τροπο εφαρμογης του συνταγματος και στα τοσα αντισυνταγματικα ειτε ως προς την ουσια, ειτε ως προς τη διαδικασια, νομοσχεδια που περνανε κατα καιρους.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ασφαλώς και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο .Κάθε χρόνο ψηφίζονται εκατοντάδες νόμοι που ακόμα και οι δικηγόροι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν.Είναι ευκολότερο και πιο πρακτικό να γνωρίζουμε το σύνταγμα και μετά κατά περίπτωση να κρίνουμε τον κάθε νόμο παρά να πνιγούμε σε νόμους και προεδρικά διατάγματα.Άλλωστε η εφαρμογή του συντάγματος-ως γνωστόν- επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

με πρόλαβε ο e-politis