Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

5 τραγούδια, 5 στιγμές.


Από χτες το βράδυ, όταν και πήρα την πρόσκληση του Aνέστη για να γράψω 5 τραγούδια που έχω συνδέσει με αντίστοιχες στιγμές, έχει πέσει περισυλλογή. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτος λόγος είναι το ότι δεν έχω αγαπημένα τραγούδια συνδεδεμένα με μια στιγμή. Κατά την ταπεινή μου άποψη η καλή μουσική δεν έχει στιγμή ή αντίστροφα, κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για καλή μουσική. Δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιες σημαντικές στιγμές της εώς τώρα ζωής μου είχαν υπόκρουση τραγούδια που εκ των υστέρων και σε νηφάλια ακρόαση δεν είχαν καμία αξία ή ήταν χάλια.
Θα καταχραστώ όμως τους κανόνες της πρόσκλησης και θα αναφερθώ σε 5 τραγούδια (αν και ο αριθμός είναι ελαχιστότατος) που σε όποια στιγμή κι αν τα ακούσω μου δημιουργούν ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

1.Your ghost- τραγουδισμένο από την Kristin Hersh και τον Michael Stipe των REM.

2.She's so heavy( I want you)- από τους Beatles και το καλύτερό τους άλμπουμ το Abbey Road.

3.Γεννήθηκα- του Γ. Μαρκόπουλου τραγουδισμένο από τον Ν. Ξηλούρη.

4.When the levee breaks-από Led Zeppelin.

5.Η αριστοκράτισσα- του B. Tσιτσάνη τραγουδισμένο από τον Απ.Χατζηχρήστο.

Η παραπάνω λίστα έχει άλλη μία δεκάδων τραγουδιών, που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στα αγαπημένα 5, αλλά η μνήμη δεν τα ανακάλεσε αρκετά γρηγορα ώστε να βρεθούν εκεί.

2 σχόλια:

ανεστης είπε...

Αν σου αρέσει ο Stipe, να ακούσεις το I love the way you dream που τραγουδάει στο δίσκο των 1 giant leap. Αν δεν το βρεις πες μου να στο στείλω.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Μ'αρέσει πάρα πολύ. Από τις πιο εκφραστικές φωνές! Δεν το έχω υπόψη μου το τραγούδι αλλά θα το ψάξω σίγουρα.