Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Τίς πταίει;


Eπειδή πολλή κουβέντα γίνεται για το ποιος φταίει για την κατάσταση στη χώρα μας και όλοι αναρρωτιόμαστε " φταίω εγώ, φταις εσύ, φταίμε κι οι τρεις, μήπως φταίει ο Χατζηπετρής " να παραθέσω μερικά στοιχεία έτσι για να φρεσκάρουμε τη σκουριασμένη μας μνήμη.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Ψήφισαν:

ΝΔ 3.359.682

ΠΑΣΟΚ 3.003.275

ΚΚΕ 436.706

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 241.637


Συνολικά 6.362.957 συμπολίτες μας ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του κοινωνικού κράτους με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται. Το 85,91 % των συμπολιτών μας είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και επιμένουν στη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Προσωπικά σέβομαι βαθύτατα τις επιθυμίες της πλειοψηφίας και γι'αυτό δεν τους λυπάμαι ότι κι αν τους συμβεί!
Χαίρομαι να βλέπω ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μην μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Απολαμβάνω να παρακολουθώ μπλε και γαλάζιους απολυμένους. Εκεί όμως που ξετρελαίνομαι είναι με τους υπό ομηρία συμβασιούχους που πρώτα εξαργύρωσαν με την ψήφο τους μια θεσούλα στο δημόσιο και τώρα μιξοκλαίνε που δεν τους ανανεώνεται η σύμβαση!

16 σχόλια:

ανεστης είπε...

καλά κι εγώ τι φταίω;;;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ας ψήφιζες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ νάσαι τώρα μακάριος. Ούτε να αγχώνεσαι, ούτε να σκέφτεσαι, ούτε να ζητάς ρέστα από κανέναν. ΑΡΧΟΝΤΑΣ!ε

BioLogos είπε...

το ωραιο στην υποθεση ειναι οτι αποτελει μια αεναη και αδιακοπη μερα της μαρμοτας.μπορει να γυριστει κ θριλερακι με τον τιτλο στο δικομματισμο της τρελας απο τον κκ Καρπεντερ!

Elias είπε...

Συγνώμη, αλλά εγώ διαβάζω διαφορετικά τα νούμερα που παραθέτεις. Στις εκλογές του 2004:
- 436.706 συμπολίτες μας είναι βαθιά νυχτωμένοι ως προς τη τη λειτουργία του κόσμου και ως προς τη θέση της Ελλάδας εντός του
- 241.637 συμπολίτες μας αισθάνονται ότι έχουμε την πολυτέλεια ν' ασχολούμαστε με την οικολογία και ότι αυτή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στη σημερινή Ελλάδα
- 678.343 συμπολίτες μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους την ανέξοδη μεγαλοστομία και τις εκ του ασφαλούς υποσχέσεις
- 7.041.300 συμπολίτες μας ψήφισαν υπέρ της διάλυσης της βιομηχανίας, της διαιώνισης της γραφειοκρατίας, της τεχνολογικής οπισθοδρόμησης, της πανεπιστημιακής ένδειας κ.α.
- 2.326.104 συμπολίτες μας δεν ψήφισαν καθόλου. Μέσα σ' αυτούς ένα μεγάλο μέρος σκέφτεται: εδώ ο Τιτανικός βυθίζεται κι εγώ διαλέγω τον καλύτερο μάγειρα;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Η μέρα της μαρμότας...Και ποιο είναι το δικό μας πρωινό τραγούδι που μας ξυπνάει κάθε πρωί;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@κουνουπι

Σεβαστή η ανάγνωσή σου. Έχει τη δική της αλήθεια.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

αλήθειες...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

...μέσα σε τόσα ψέμματα.

Archon είπε...

ανεστης-απειρωτας-βιολογος-κουνουπι-σεραφειμ
το προβλημα δεν ειναι ποιους ψηφιζουμε αλλα το γεγονος οτι τετοιου ειδους ερωτηματα ("Τίς πταίει;" ) απασχολουν ολους παντα 2-3 ηνες πριν τις εκλογες και 1-2 μερες μεσα στην χρονια οταν συμβει κατι κακο
Μην ξεχνατε ο καθε λαος εχει τους κυβερνητες που του αξιζουν
Οποτε ας αραξουμε στον καναπε και ας παρακολουθησουμε τις εκλογες που μας ερχονται

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@archon

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με το είδος των κυβερνώντων κάθε λαού.
Επίσης κανείς δεν πρόκειται να πάρει τα όπλα και να βγει στους δρόμους. Όλοι θα παρακολουθήσουμε τις εκλογές όπως τους αρμόζει...πίτσα-μπύρα!

Archon είπε...

xaxaxaxa etsi etsi pizza -byra
den enoousa omws ayto,ennow oti afou oloi mas (sxedon) exoume apofasisei na min asxoloumaste me ta koina kai tin politiki i na asxoloumaste spania, logiko einai na afinoume na koumantarei tin politiki to kathe lamogio kai emeis apla mia stis toses na fwnazoume kai vrizoume genika gia to politiko systima (soz gia ta greekenglish)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@archon

Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση περί πολιτικής. Ακόμα και αυτό που κάνουμε τώρα είναι πολιτική. Όλοι ασχολούμαστε με την πολιτική. Μπορεί να μην είμαστε κομματικά στελέχη και να μιλάμε με κομματικούς όρους ή όρους των πολιτικών επιστημών, αλλά το ότι συζητάμε για οτιδήποτε μας αφορά είναι άκρως πολιτικό.

o kairos είπε...

Σκληρες αληθειες

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ο Έλληνας θέλει να ακούει με χιλιάδες κοσμητικά επίθετα πόσο υπέροχος είναι,αλλά σιχαίνεται να ακούει με απλά λόγια πόσο μαλάκας είναι!

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Ξερουν άραγε τι ψηφίζουν;

Αμ και αυτη η ερωτηση που κανουν στα γκάλοπ ; "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;"
Γιατι δεν ρωτάνε "Ποιοί είναι ακατάλληλοι για πρωθυπουργοί;"
Κανονικά όπως έχει γίνει το πράγμα θα έπρεπε με τις εκολογές να αποκλείουμε με ψήφο τους πιο ανίκανους -αν και θα χρειαζόμασταν πολλούς σταυρούς.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@padrazo

Eμένα μου θυμίζει και το εφηβικό παιχνίδι "ποιος την έχει πιο μεγάλη"