Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Καμία βια(σύνη) !


Βία: η άσκηση σωματικής ή άλλης δύναμης ή η χρησιμοποίηση απειλών με σκοπό την επιβολή της θέλησης (κάποιου)

Εκφοβισμός: η πρόκληση φόβου (σε κάποιον), κυρίως ως μέσον ελέγχου των αντιδράσεών του.

Πέσαμε από τα σύννεφα (πάαααααλι;) με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού και εξευτελισμού κρατουμένων από αστυνομικούς. Όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, αλλά μόνο όταν τα έδειξε η τηλεόραση τα παραδεχτήκαμε. Όταν η βρωμιά ξεχείλησε από το χαλάκι, κάτω από το οποίο κρύβουμε ως κοινωνία τις παγαποντιές μας, τότε γουρλώσαμε τα μάτια και, κουνώντας το κεφάλι μας, αναρρωτηθήκαμε για την κατάντια της κοινωνίας μας!
Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του αστυνομικού; Απλά δεν είχαν την ευκαιρία ή την εξουσία. Η γυναίκα που λήστεψαν οι δύο πιτσιρικάδες δικαιολόγησε απόλυτα την συμπεριφορά των αστυνομικών. Όπως και πολλοί συμπολίτες μας " Έλα μωρέ δυο σφαλιάρες ήταν, πώς κάνεις έτσι; Δυο σφαλιαρίτσες για να στρώσουν χαρακτήρα! "

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας δήλωσε πρόσφατα τα εξής : "Αν η βία πάψει να μας τρομάζει, όταν δεν συμβαίνει στην αυλή μας, μπροστά στο σπίτι μας, πάει να πει ότι συμφιλιωθήκαμε μαζί της και αυτό σημαίνει συνενοχή."

Μας τρομάζει η βία; Υπάρχει ενδοοικογενειακή βία; Λειτουργεί το κύτταρο της κοινωνίας αρμονικά;

5 σχόλια:

BioLogos είπε...

Εκτος του οτι πολλοι αντεδρασαν με το να επικροτησουν την κινηση των αστυνομικων καποιοι αλλοι το θεωρησαν και ωραια πλακα να βλεπουν και να γελουν με τους φιλους τους.
Εκτος απο συνενοχοι, σιγα σιγα γινομαστε και ηδονοβλεψιες του τρομου και της βιας...Συγνωμη για το υφος μου αλλα μου την εχει δωσει πολυ το ολο ζητημα.

ανεστης είπε...

Να δείτε που με την ιδεολογική αναπηρία της αριστεράς, το θέμα θα γίνει ακόμα μια αβάντα στα καλόπαιδα του ΛΑΟΣ που θα αρχίσουν πάλι τη ρητορική του κώλου για την εισαγόμενη εγκληματικότητα.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Νά'σαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα (και οπουδήποτε αλλού) δεν γίνεται τίποτα χωρίς την κοινωνική ανοχή-ενοχή.


@Ανέστης

Αφού πρώτα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των δαρμένων για λιγότερο και πιο μεθοδικό ξύλο.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

τα χειρότερα φοβάμαι ότι έρχονται, απείρωτά μου...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@σπύρος

Το χειρότερο είναι που πιάνω τον εαυτό μου να μην εκπλήσσεται πλέον.