Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Πατριώτη;


Σου δίνω γεωγραφικό στίγμα για να καταλάβεις :

Νομός Πρέβεζας, ακτογραμμή από Πρέβεζα μέχρι Καστροσυκιά.

Περίπου 15 χιλιόμετρα συνεχούς, αμμώδους παραλίας. Το πλάτος της παραλίας τουλάχιστον 20 μέτρα σε όλο το μήκος της. Μπροστά σου το απέραντο Ιόνιο χωρίς κανένα εμπόδιο μέχρι τη Σικελία! Νερά βαθειά και καταγάλανα.

Κι όμως...

Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να μην καταλαβαίνει κανείς ότι από εκεί πέρασαν οι ορδές των βαρβάρων συν-Ελλήνων. Μπουκαλάκια, πατατάκια, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, δάση από αποτσίγαρα, φραπεδοπότηρα με τα καλαμάκια τους, σακούλες από τη λαϊκή, σωβρακοφανέλες, μπιμπερό, τσιμεντοσακούλες...και τελειωμό δεν έχουν. Ότι μπορείς να φανταστείς. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ! Και σε όλο το μήκος. Σου μιλάω για 15 (δεκαπέντε) χιλιόμετρα ελεύθερης παραλίας. Αφήνω τις οικιστικές παρεμβάσεις των δημάρχων, κάποια άλλη φορά θα σου γράψω.

Γελάς; ΓΕΛΑΣ;;;

Γελάς ανεγκέφαλε πατριώτη, που είσαι ικανός να κάνεις λαοσύναξη για το αιδοίο της Στεφανή και για την πλαστική ταυτότητα ενώ χέζεις την ίδια σου την χώρα;

Φτου σου πατριώτη της τσιχλόφουσκας!!!

Φτου σου Ελληναρά κοπρίτη!!!

14 σχόλια:

Elias είπε...

"Δύο πράγματα είναι σίγουρα σε κάθε ελληνικό νησί: 1) Θα υπάρχει μία παραλία που θα λέγεται Χρυσή Άμμος, Παχιά Άμμος, Ψιλή Άμμος ή κάτι ανάλογο. 2) Η εν λόγω παραλία θα είναι γεμάτη σκουπίδια".

BioLogos είπε...

Ξεχασες τα ταπερακια.Πλεον για να απολαυσεις παραλια θα πρεπει να παιρνεις φουσκωτα, ελικοπτερα, υποβρυχια και οπου πιο απομωνομενα τοσο το καλυτερο.Εμαθα οτι και Μεγα Αμμο τα ιδια σκατα αυτο το ΣΚ.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@κουνουπι

Το ωραίο είναι που η εν λόγω παραλία σε ένα τμήμα της έχει βραβευτεί και με γαλάζια σημαία (μετά τη "βράβευση" με το καφέ πάμπερς)


@biologos

Eίμαστε ανάξιοι νάχουμε ελεύθερες παραλίες.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

πάει κι έρχεται η καρδιά μου, απ' την Πρέβεζα στα Γιάννενα...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@σπύρος

Καλή εβδομάδα! Εδώ τα πράγματα είναι πιο υποφερτά. Υπάρχει όμως η τάση τα παράλια του Ιονίου να γίνουν Βάρκιζα και η παραλίμνια οδός στα Γιάννενα Πατησίων...ελέω ανάπτυξης! Από Ηγουμενίτσα μέχρι Πρέβεζα το τσιμεντάρισμα είναι χωρίς προηγούμενο. Άναρχο, χωρίς κανένα σχεδιασμό και σαφώς χωρίς καμιά σύμπραξη με το περιβάλλον.

ανεστης είπε...

Έτσι είναι φίλε, η "ανάπτυξη" έφερε και τα εξοχικά των Γιαννιωτών και οι Πρεβεζάνοι πουλάΜΕ την ακτή μας αφού οι ανεπρόκοποι βαριόμαστε και να καλιεργούμε. Γιατί λοιπόν ελεύθερες ακτές για τον ελληνάρα κάφρο; Εισιτήριο με την υποχρέωση να καθαρίζει αυτός που εκμεταλεύεται την ακτή.
Η φωτο απο που είναι; Βράχο ή Λυγιά;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανέστης

Μονολίθι. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και φωτογραφίες με τα "κατορθώματά" μας.
Ειδικά οι δήμοι Ζαλόγγου και Φαναρίου τά'χουν δώσει όλα. Δεν ξέρω πόσο συχνά πηγαίνεις αλλά η ακτογραμμή είναι εντελώς χτισμένη. Να σου θυμήσω την μεγάλη πυρκαγιά πριν από 2 χρόνια στο Κανάλι. Ήδη χτίζονται στα καμμένα.

BioLogos είπε...

ασχετο...το Πασχα εκανα απο κυρα-Φροσυνη μεχρι Ναυτακια μερια 35 λεπτα...ηθελα και εγω ο χαζος να παρω αμαξι να κατεβω στο μωλο με ηλιο.Εχουμε πηξει στο αμαξι πανω.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Τώρα το καλοκαίρι είναι καθημερινό φαινόμενο. Και όλες τις ώρες.Εδώ πάνω από 100 μέτρα περπάτημα θεωρείται μαραθώνιος!

the muppet show girls είπε...

Άδεια μπουκάλια αντιηλιακών, κουτάκια μπύρας, προφυλακτικά και σύριγγες και...ουκ έστι αριθμός και φαντασία.
Το επόμενο Σαβ/κο θα πάμε για camping στο Πλατανίτσι,στη Σάρτη Χαλκιδικής.Λες να δούμε την ίδια εικόνα;
Πρέπει να υπάρχει κάποιος ΣΚΑΙ και στην υπόλοιπη Ελλάδα για να καθαριστούν οι παραλίες;

ΥΓ.Όμορφο το Μονολίθι.Οι υπόλοιποι είναι για πολλούς λίθους '-)))

Π.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ Π.

Δεν χρειάζεται κανένας ΣΚΑΙ να μας πει " με το ένα με το δύο με το τρία μην βρωμίζεται τις ακτές".
Δεν ξέρουμε ο καθένας τι πρέπει να κάνουμε; Το πιο απλό: μια τσαντούλα και πριν φύγουμε μαζεύουμε τα σκουπιδάκια μας. Τόσο απλό.
Ελπίζω στο camping να μην έχετε αυτή την εικόνα. Άλλωστε η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει πως όσοι κάνουν camping σέβονται την φύση. Έρχονται σε άμεση επαφή μαζί της και την σέβονται.

o kairos είπε...

Ηρθα να ενωσω το φτυσιμο μου αν μου επιτρεπετε.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ο καιρός

Δεν επιτρέπεται, επιβάλεται
!!!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η θάλασσα μας πνίγει, η στεριά μας τσουρουφλίζει, στο σμίξιμό τους να περιμένετε τα όργια της ανθρώπινης μικροπρέπειας. Καλά καλοκαιριάτικα όργια!!