Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!



Οι φωτογραφίες είναι βγαλμένες σήμερα 27 Ιουνίου και ώρα 13:00 με θερμοκρασία 34οC υπό σκιά. Οι υπεύθυνοι γι'αυτή την απώλεια πολύτιμου νερού είναι:

*Γκόντας Νικόλαος : Δήμαρχος Ιωαννίνων
*Νατάσσα Πουλογιάννη : Υπεύθυνη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος δήμου Ιωαννιτών
*Μπαλαμάτσιας Κων/νος : Υπεύθυνος τμήματος πρασίνου δήμου Ιωαννιτών.

-Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων:
*Γκόντας Νικόλαος : Πρόεδρος
*Μπασιάς Γεώργιος : Αντιπρόεδρος
*ΜΕΛΗ : Γιωτίτσας Δημήτριος,
Παπαγιάννης Νικόλαος,
Παπαδόπουλος Χριστόφορος,
Μαρούφωφ Γεώργιος,
Σιόντης Γεώργιος,
Κρομμύδας Δημήτριος,
Κωστούλας Ιωάννης,
Εκπρόσωπος ΤΕΕ τμ. Ηπείρου,
Μεγήρ Μεγήρ.

Να τους χαιρόμαστε!!!

16 σχόλια:

Archon είπε...

re apeirotas ase ta grasidia na potizontai den einai ekei to provlima me to nero sta giannena....
to provlima einai oti edw kai kapoious mines oi logariasmoi tou nerou exoun auksithei peripou 300% ,ayti einai i aliteia

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@archon

Δηλαδή πρόβλημα είναι κάτι μόνο αν πονάει στην τσέπη;
Διαφωνώ κάθετα. Η σπατάλη του νερού είναι το μεγάλο πρόβλημα διότι όταν δεν θα έχεις έλα να μου μιλήσεις για τιμολόγια.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@archon

Το νερό να το πληρώσω. Και να το πληρώσω χοντρά, όχι 300% αλλά 1000% ! Να βλέπω όμως ότι τα λεφτά μου πηγαίνουν για έργα συντήρησης του δικτύου και όχι να χάνεται το μισό νερό στο δρόμο. Να βλέπω λελογισμένη χρήση για πότισμα και όχι πότισμα ντάλα μεσημέρι που πάει χαμένο. Να βλέπω σωλήνες με προδιαγραφές που να προστατεύουν την υγεία και όχι σωλήνες αμιάντου. Το αν ένα ανταποδοτικό τέλος είναι υψηλό ή όχι δεν εξαρτάται από την ονομαστική του αξία αλλά ακριβώς από το βαθμό της ανταποδοτικότητας.

the muppet show girls είπε...

Ave Caesar...
Και στα 14 φυντάνια...
Τώρα, σόρρυ κιόλας, αλλά περιμένεις να ξέρουν οι τύποι αυτοί ποιες ώρες της μέρας ποτίζουμε;
Κι αν ξέρουν τι τους νοιάζει...
Τα παιδιά τους απλώς θα πλένονται με χημικά κατάλοιπα, θα ντύνονται με συνθετικά ρούχα που δεν απαιτούν πλύσιμο, και θα πληρώνουν φόρο για να πιουν λίγες σταγόνες πόσιμου νερού.
Χαίρετε.

ΥΓ.Έχω λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Πήγαινε και κλείσε τις βάνες.Εκεί και τώρα. Και πήγαινε και πες τους κατάμουτρα,ότι σε λίγο καιρό έτσι όπως οδεύουν θα χρειάζονται εισαγωγή νερού από το εξωτερικό...για τις τουαλέτες τους, που φαντάζομαι ομοιάζουν των Βερσαλλιών :PPP

Π.

BioLogos είπε...

Το λεκανοπεδιο Ιωαννινων ηταν καποτε η βρυσομανα της Ελλαδας αλλα οχι πλεον.Οι λογοι πολλοι...απαρχαιωμενο συστημα υδροδοτησης,ευθυνες ΔΕΥΑΙ(!!!), αλογιστη χρηση απο τον καμπο (ο οποιος ηταν καποτε λιμνη) αλλα και κατι αλλο που λιγοι το ξερουν.Οταν μπαζωσαν τον παραλιμνιο στη μερια της Αμφιθεας "εκλεισαν" και τα σημεια εξοδου πολλων πηγων που τροφοδοτουσαν τη λιμνη και τον υδροφορο οριζοντα.Αυτες ειναι μονο μερικες απο τις αιτιες που εχουν ως συνεπεια τη διαταραχη του υδρολογικου κυκλου και τη λειψυδρια στο λεκανοπεδιο.Υπο Κ.Σ και 45 υπο σκια να ειχε στα Γιαννενα,δεν θα υπηρχε προβλημα με το νερο...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ Π.

Αυτό είναι και το εξωφρενικό. Ούτε τα παιδιά τους δεν σκέφτονται. Τα δικά τους όχι γενικώς τα παιδιά του κόσμου.

@biologos

Επίσης δεν ήξερα τα περί Αμφιθέας. Πάντως το πρόβλημα δεν είναι τοπικό ούτε τοπικιστικό. Το μπάζωμα της φυσικής ροής του νερού είναι πάγια τακτική παντού, όπως και η σπατάλη του νερού σαν νά'ναι ατελείωτες οι ποσότητές του. Είναι παντού οι ίδιοι φορείς που κατασπαταλούν τις πηγές για να έρθουν κάποια στιγμή να εκπονήσουν μεγάλα περιβαλλοντικά σχέδια.

BioLogos είπε...

ρε συ απειρωτα εχω μια απορια που εισαι κ γιατρος!εχεις κλινικη εικονα για την εμφανιση οξειας μυελογενους λευχαιμιας στα Γιαννενα (AML accute myelogenic leukemia)?

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Eννοείς ως ενδημικό φαινόμενο;

BioLogos είπε...

Ναι, γιατι η ολη ιστορια με το νερο μου πηγε και καπου αλλου τη σκεψη μου.Just asking.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει για αύξηση κρουσμάτων. Ούτε και γενικά για υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.
πάντως από τους πιο σημαντικούς αιτιολογικούς παράγοντες θεωρούνται η πάσης φύσεως ακτινοβολία και από ουσίες το βενζόλιο( τσιγάρο γαμώτο).
Πάντως θα ρωτήσω και στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου μήπως και έχουν κάποια στατιστικά στοιχεία και θα σου πω στο blog σου.

BioLogos είπε...

Το πιασες γιατρε μου.Σκεψου ομως το βενζολιο εκτος απο το τσιγαρο που αλλου περιεχεται (το λεει και η λεξη) μαζι με τολουολιο, ξυλολιο και αιθυλοβενζολιο).Επισης συνδυασε το με το λεκανοπεδιο των Ιωαννινων και καταστασεις κακης διασπορας του ανεμου.Ευχαριστω για τα στοιχεια.Μαλλον θα πανε σε μελλοντικο μπλογκ, γιατι εκτος απο το νερο που πινουμε και πληρωνουμε πρεπει να σκεφτουμε και τον αερα που αναπνεουμε!

aqua είπε...

Καλά έκανες και το δημοσιοποίησες.
Στείλε την καταγγελία και σε τοπική εφημερίδα.
Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Οκ. Είναι αληθινή πρόκληση μια επιστημονική προσέγγιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και των ευθυνών μας μέσα από τα μάτια ερασιτεχνών.

@aqua

Το αυτί δεν ιδρώνει με τίποτα αφού στην ουσία έχουν την πρακτική υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Να σου πω μόνο πως την ίδια στιγμή σε δύο γειτονικά σπίτια έπλεναν τα αυτοκίνητά τους με πόσιμο τρεχούμενο νεράκι.

BioLogos είπε...

Ερασιτεχνικα ποτε, επιστημονικα θελω να ελπιζω πως ναι.Και στο δικο μας χωρο ισοδυναμει με εγκληματικη αμελεια (φυσικα δεν υπαρχει ο ασθενης)και καραγκιοζιλικι το να ασχολεισαι με κατι χωρις επιστημονικη βαση και δεδομενα, αλλα υπαρχουν παντα τα φιλτρα για να κρατανε εκτος τους τσαρλατανους (θελω να ελπιζω),οπως δημοσιευσεις, συνεδρια, peer reviews κτλ.

ανεστης είπε...

Κατ αρχήν το πότισμα όπως πολύ σωστά λές

αφ εταίρου να αποφασίσουμε οτι το γκαζόν είναι ιδιαίτερα υδροβόρο και ειδικά στην Ελλάδα κάνει μεγάλη ζημιά αφου απαιτεί πολύ νερό.

αφετρία το blog σου ομόρφυνε

αφε τέσσερα αύριο στον κηποθέατρο Πρέβεζας παίζουν οι Buena Vista Social Club (με τον Manuel Galban!)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@biologos

Τον ερασιτεχνισμό τον ανέφερα με την κυριολεκτική του έννοια. Η επιστημονική προσέγγιση είναι το Α & Ω δεν ενδιαφέρομαι για κομπογιαννιτισμούς.

@ανέστης

θέλουμε και γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κρήτη λες και είμαστε Αγγλία!
Το έχω υπόψη μου για αύριο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας. Μεγάλη επιτυχία η συγκεκριμένη συναυλία.