Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Στην υγειά μας!


Σταθερά -και με προσήλωση στο στόχο- συνεχίζεται η πορεία της Ελλάδας, προκειμένου να καταλάβει την τελευταία θέση σε όλους τους κοινωνικούς τομείς πανευρωπαϊκά. Έτσι θα πετύχουμε και λειτουργικά (και όχι μόνο θεωρητικά) να μετατραπούμε από τη νοτιότερη χώρα της Ευρώπης, στη βοριότερη της Αφρικής!
Στα πλαίσια του μεγαλεπίβολου αυτού εθνικού στόχου, καταφέραμε στον τομέα της Υγείας να πέσουμε στην 22η θέση-μεταξύ 29 Ευρωπαϊκών χωρών- σε ότι αφορά ποιοτικά στοιχεία σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Tα δικαιώματα και την πληροφόρηση των ασθενών, τους χρόνους αναμονής για κοινές θεραπείες, τα αποτελέσματα των θεραπειών, την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Σε όλα αυτά θα ήθελα να συμπληρώσω από την ελάχιστη εμπειρία μου μερικά ακόμα στοιχεία. Την έλλειψη προσωπικού, τα- από το προηγούμενο γεγονός- εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων στα νοσοκομεία( πχ την προηγούμενη εβδομάδα το ωράριό μου ήταν μόλις 88 ώρες!), τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την οικονομική κακοδιαχείρηση των νοσοκομείων, την έλλειψη προγράμματος και στόχων κάθε νοσοκομείου.
Όποιος νομίζει ότι το πρόβλημα στην Υγεία είναι το φακελάκι ή τα ράντζα στους διαδρόμους είναι βαθειά νυχτωμένος. Κοιμάται τον ίδιο ύπνο που κοιμούνται όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημα στην Παιδεία είναι το βιβλίο Ιστορίας του Δημοτικού ή το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειχαμε την ευκαιρια να αλλαξουμε την Ελλαδα με τη ψηφο μας...Εμεις ομως εκλεξαμε ξνα τους ιδιους...Ειμαστε λοιπον αξιοι της μοιρα μας...

BioLogos είπε...

Με μια ψήφο δεν μπορεί να αλλάξει η έλλειψη οργάνωσης και το αρπα-κόλλα που είναι βαθιά τυπωμένα στο γενετικό κώδικα του Έλληνα.
Μας αρέσει(?) και είμαστε προσηλωμένοι σε λύσεις του ποδαριού, σε έλλειψη σχεδιασμού και στόχων και παρ΄όλα αυτά επιμένουμε να κυνηγάμε χρήμα, δόξα και καταξίωση με μηδενικό υπόβαθρο και πάρα πολύ εφφέ και πυροτεχνήματα.Δε γίνεται έτσι όμως.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

στην υγειά μας, τον ήπιαμε, φίλε!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@πρεζα tv

Το κακό είναι πως δεν υπάρχει οργανωμένη αντίδραση, έστω και σαν δυσαρέσκεια. Οι σύλλογοι εργαζομένων είναι κομματικά φέουδα και επομένως εύκολος αντίπαλος για την εξουσία.

@biologos

Μονίμως παίρνονται μέτρα, εντελώς σπασμωδικά, κανείς δεν κοιτάει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου και κανείς δεν έχει τα "καρύδια" να κάνει μεγάλες μεταρυθμίσεις.

@σπύρος

...Και δεν ξεδιψάσαμε!

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Δεν είναι θέμα ψήφου αλλά γενικότερης οργάνωσης και παλινωδιών της εξουσίας

BioLogos είπε...

Mάλλον δεν έχεις δει την ταινία "300" όπου οι Έλληνες απέδειξαν πόσο βαριά είναι τα καρύδια τους σφάζοντας τους παλιοχαρακτήρες τους Πέρσες.








ΥΓ.Φυσικά ειρωνεύομαι απλά το διευρκινίζω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το φακελάκι είναι ΝΤΡΟΠΗ.
Πως είναι δυνατόν επιστήμονες να το δέχονται;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ν.γαλανακης

Σαφώς!

@biologos

Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι γεροντότεροι.


@ανώνυμος

Το φακελάκι δεν είναι παθογένεια του συστήματος υγείας αλλά του Έλληνα.