Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Αξιοπρέπεια.


Το δράμα του Αρχιεπισκόπου ανθρώπινο (μακάρι να τα έβλεπε και ο ίδιος ανθρώπινα τα δράματα των άλλων). Η κανιβαλιστική διάθεση των καναλιών αναμενόμενη.
Η κυβερνητική απόφαση να μεταφερθεί ο Χριστόδουλος στις ΗΠΑ αποδείχτηκε απολύτως σοφή, μετά τα ρεζιλίκια των μεγαλογιατρών στα κανάλια που, κατόπιν εορτής (και ενώ γνώριζαν πολύ καλά ), κατακεραυνώνουν ιατρικές μεθόδους συναδέλφων. Φαντάζεσαι τι σκυλοκαυγάς θα γινόταν αν έμενε στην Ελλάδα για "θεραπεία" ; Η κυβέρνηση με ανέλπιστη ωριμότητα προσπάθησε να σώσει το κύρος της Ιατρικής στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο οι καθηγητές Ιατρικής ουδόλως νοιάζονται.
Το πρόβλημα του Αρχιεπισκόπου ήταν γνωστό, ήδη από εδώ. Όπως γνωστό ήταν-ακόμη και σε φοιτητές Ιατρικής- ότι η μεταμόσχευση ήταν αδύνατη. Προσωπικά, πιστεύω πως ούτε καν χειρουργική επέμβαση δεν έγινε στις ΗΠΑ. Με τόσα διαγνωστικά- απεικονιστικά βοηθήματα ένας χειρουργός δεν περιμένει την επέμβαση για να διαπιστώσει τις μεταστάσεις. Ήταν πολιτική απόφαση η μεταφορά του Χριστόδουλου προκειμένου να αποφευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα Ιατρικά μαλλιοτραβήγματα και τα "συναδελφικά" πισώπλατα μαχαιρώματα.
Εν κατακλείδι θεωρώ πως ο Χριστόδουλος έπεσε θύμα του αξιώματός του. Δεν του δόθηκε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή έξοδο. Σε μια αξιοπρεπή αντιπαράθεση με το θάνατο.

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πιστευω οτι την ειχε και αυτη την επιλογη..αλλα μαλλον δεν του αρεσε και τοσο...Ανθρωπος ειναι...

BioLogos είπε...

Τον καιρό των τηλεδικαστηρίων (όχι πως τώρα δεν γίνονται) είχαν διαγραφεί μερικοί τηλε-δικηγόροι.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ιατρικός σύλλογος δεν μπορεί να προβεί σε κινήσεις και να ξηλώσει μερικούς παπαρολόγους των παραθυριών?
Απορία άσχετου.

aqua είπε...

Για όλα υπάρχει ένα τίμημα.
Και μερικές φορές είναι πράγματι πολύ σκληρό.

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Ως γιατρός νιώθω απογοητευμένος, βλέποντας καθημερινά συναδέλφους διαγκωνιζόμενους με μοναδικό σκοπό να γίνει λόγος γύρο από το όνομα τους για λόγους αυξήσεως της ιδιωτικής τους πελατείας ή άλλοι υψηλών ακαδημαϊκών βαθμίδων από ματαιοδοξία γιατί δεν κλήθηκαν να είναι μέλη της ομάδας που φρόντιζε τον αρχιεπίσκοπο ή ενώ ήταν μέλη αποπέμφθηκαν από το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. Οι τακτικές αυτές κατά την γνώμη μου είναι άκρως αντιδεοντολογικές και νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσουν τα πειθαρχικά των ιατρικών συλλόγων. Όσο για τα Media τι να πει κανείς το σχόλιο που έστειλα το βράδυ της αποτυχημένης επέμβασης στο ιστολόγιο του Πάνου Ζέρβα νομίζω ότι τα λέει όλα "Τώρα που όλοι οι δημοσιογράφοι γίνανε ιατροί ογκολόγοι επικουρούμενοι από λαμπρούς Έλληνες συναδέλφους όπως οι κκ Χατζηγιαννάκης και Λυγιδάκης μην αμφιβάλλεις , συνάδελφε οδοντίατρε, θα γίνουμε όλοι ογκολόγοι με ιδιαίτερη εμπειρία στο συκώτι. Το συμβούλιο των καθηγητών με συμμετοχή και ξένων ειδικών που πήρε ομόφωνα τις συγκεκριμένες αποφάσεις μάλλον δεν γνώριζε τι του γινόταν. Έσφαλαν γιατί ρώτησαν την επιστημονική γνώμη του κ Τάδε που κάνει ιατρικό Ρεπορτάζ στο Δείνα κανάλι. Αυτός μπορούσε να έχει πιό εξειδικευμένη γνώση. Ντροπή μας. Την πιο σοβαρή άποψη την άκουσα από τον καθηγητή κ Χατζηγιάννη."

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

ακριβώς! Πολιτική απόφαση ήταν η μεταφορά του Χριστόδουλου...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@πρεζα tv

Tελικά είναι κι αυτός άνθρωπος αλλά το κατάλαβε με τον πλέον επώδυνο τρόπο.

@biologos

Προς ενημέρωση οι ιατρικοί σύλλογοι συγκεντρώνουν συνδρομές και κάνουν χοροεσπερίδες. Τίποτα άλλο!

@aqua

Kαι επαυξάνω.

@ν.γαλανακης

Γιατρέ η εμπειρία σας είναι τέτοια που ξέρετε πολύ καλά πως στην Ιατρική δεν υπάρχουν λάθος αποφάσεις. Υπάρχουν αποφάσεις βάσει ιατρικών δεδομένων. Εάν τα δεδομένα αλλάξουν την επόμενη στιγμή αυτό δεν "αχρηστεύει" τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις. Βέβαια στη χώρα της ημιμάθειας αυτό είναι ψιλά γράμματα.

@σπύρος

Το πίστευα από την πρώτη στιγμή.

Unknown είπε...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως οι Έλληνες γιατροί που τον παρακολουθούν τόσο καιρό δεν είχαν διαγνώσει τον καρκίνο νωρίτερα. Α ρε Αμαλία,α ρε Αμαλία...

Ανώνυμος είπε...

@greek history
Από όσα έχουν ανακοινωθεί στον τύπο μάλλον η διάγνωση του καρκίνου ήταν δύσκολη,δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ηπατίτιδα C και την κίρρωση. Αλλά αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να απευθυνθεί στον καθηγητή που δηλώνει ότι ήταν ο προσωπικός γιατρός επί 22ετία

fasattack είπε...

Αν καταφέρουν οι δημοσιογράφοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους,να ενημερώνονται σωστά,να μην παπαρολογούν και να μην γλύφουν, τότε ίσως κάτι γίνει

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@greek history x

Βλέπεις που σε κάποια πράγματα όλοι είμαστε ίσοι;

@fasattack

Κατάλαβα! Οι όροι που βάζεις είναι απαγορευτικοί για οποιαδήποτε αισιοδοξία!