Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ουγκ!


O Noμάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος αποκάλυψε πρόσφατα πως οι τουρίστες που διέρχονται από τα διόδια του Αιγίου με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν το αντίτιμο, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φυσικά τα διόδια πληρώνουν οι ιθαγενείς κάτοικοι της βόρειο-Αφρικανικής μας χώρας.
Κατά λέξη οι δηλώσεις του Νομάρχη ήταν:

" Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτόν τον δρόμο. Οι ξένοι δεν πληρώνουν, βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο πληρώνουν για να σκοτωθούν. Ακόμη κι αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Κι αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουν. "

Συμπατριώτες μην στριμώχνεστε! Υπάρχει κουτόχορτο για όλους! Όλοι θα μασήσουμε άφοβα!

11 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οπως γίνονται ιδιωτικοί όλοι οι Εθνικοί δρόμοι με βάσει το φωστήρα Σουφλιά όποιος δεν πληρώνει διόδια θα εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού κώδικα για απιστία και απάτη κατά του ευσεβούς εργολάβου.
Πάντως μια φορά που από λάθος παραβίασα την μπάρα πριν 2 χρόνια και έτρεξα να πληρώσω πάραυτα τα δύο ευρώ οι υπάλληλοι μου έδειξαν να καταλάβω ότι ήμουν ούφο στη συμπεριφορά μου και ήταν συνηθισμένοι στο αντίθετο.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@dionysos

Συνάδελφε δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει ένα έργο ή σε ποιον ανήκει μια υπηρεσία. Θέλω μόνο να με σέβονται ως άνθρωπο. Αν είναι να πληρώνω ένα σκασμό φορολογία στο κράτος χωρίς ανταπόδοση τότε χίλιες φορές ένας μεγαλοεργολάβος που θα σεβαστεί τα διόδια που παίρνει.

ανεστης είπε...

Όπως τα λεέι ο Απειρωτας!
Μακάρι να είχαμε εθνικές οδούς ως εθνικές κι ας τις εκμεταλεύνονται ιδιώτες.
Μερικές φορές έχω την εντύπωση οτι ζούμε στην τελευταία (καλά προ-τελευταία) κομμουνιστική χώρα του πλανήτη.

Μήπως να οργανώναμε μια μαζική διέλευση χωρίς διόδια;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανέστη

Ενώ δεν έχουμε δημόσιες υπηρεσίες εντούτοις ο κρατισμός στη χώρα μας είναι χειρότερος κι απ'της Κούβας!

ανεστης είπε...

Τι δεν έχουμε;;;
Έκανε αργία ο δημόσιος τομές λόγω κηδείας και παρέλυσε η Αθήνα!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανεστη

Δικό μου εκφραστικό λάθος. Ήθελα να πω δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Γύρω στα Χριστούγεννα πέρασε στα ψιλά και μουλωχτά η εκχώρηση 2-3 υπαρχόντων διοδίων δημοσιων οδών σε ιδιωτική εταιρεία που ΘΑ ΘΑ Θα αναλάβει την νέα Κορίνθου Πατρών Τραγάνας. Αυτό το λένε αυτοχρηματοδότηση αλλά εγώ χρησιμοποιόντας τους ίδιους κακούς δρόμους με εσας (τρέμει το φυλλοκάρδι μου) το λέω τσάμπα λεφτά σε αεριτζήδες λαμόγια ιδιώτες, που δεν τσιράρουν ουτε λεφτά ούτε δάνεια Απλά επενδύουν σε γνωριμία με Λαλιώτη ,Βάσω και τώρα τον "φωστήρα Σουφλιά"

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@dionysos

Μα το θέμα δεν είναι σε ποιον θα πληρώνουμε διόδια αλλά αν αξίζει να τα πληρώνουμε.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Εδώ και χρόνια μουρμουράω και βλαστημάω για τα διόδια, το σουπερμάρκετ, την ΕΡΤ, TO ΧΑΡΤΌΣΗΜΟ, τα ένσημα που γίνονται δομημένα ομόλογα, τις τιμές αμοιβής ιατρικής πράξης καθηλωμένες στον 4/1991,ακριβό ΟΤΕ και adsl και τα λογής ανταποδοτικά τέλη που μας βαραίνουν όλους(εμμεσοι φόροι) και δεν απηχούν υπηρεσίες για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αντίθετα καταλήγουν σε ειδικους λογοριασμούς που πάνε στις τ΄σέπες ημετέρων (Ε-2-2-08) Γιατί τώρα τα διόδια , προσπαθώ να καταλάβω την δίκαιη οργή σε σχέση με την επικαιρότητα.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@dionysos

Ίσως ο νομάρχης Αχαΐας να έχει τους δικούς του λόγους και δημιουργεί θέμα διοδίων...αλλά ειλικρινά δεν με αφορά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως δεν υπάρχει κάτι πιο άδικο από τους έμμεσους φόρους. Σε ότι αφορά τα λογής ανταποδοτικά τέλη σαφώς και το εφοργιστικό δεν είναι η ύπαρξή τους αλλά η-στην πράξη- ακύρωση της ουσίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Μα υπάρχει καλλύτερη αποδειξη απο τον οδηγο ραλλυ που πήγε στην Πάτρα οδικως και για την επιστροφη του απαίτησε ελικόπτερο? τα ειδε ολα ο ανθρωπος...
Το περιστατικο εγινε το 2007 αλλα δεν θυμαμαι το ονομα του (οδηγος της F1 ηταν), εννοείται οτι κανενας δεν πρεπει να πληρωνει διόδια σαυτο το δρομο-φερετρο.