Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Μη μου τους παπάδες τάραττε!


Αντιγράφω από την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" :

"Προαιρετικά τα θρησκευτικά.
Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών χωρίς να αναφέρουν το λόγο της συγκεκριμένης επιλογής, θα μπορούν να έχουν εφεξής οι μαθητές στα σχολεία της χώρας."

*προαιρετικός : αυτός που προκύπτει ή εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση ή επιλογή κάποιου, που δεν είναι υποχρεωτικός (λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας κ. Μπαμπινιώτη)

Για το ίδιο θέμα και στην tv γίνεται λόγος περί προαιρετικότητας στο μάθημα των θρησκευτικών, γεγονός που καθιστά την είδηση καθαρή παραπληροφόριση. Η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (να μην ξεχνιόμαστε) τονίζει πως πλέον ο γονιός δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει δημόσια το λόγο που επιθυμεί το παιδί του να εξαιρείται από το συγκεκριμένο μάθημα. Αν το πλέον αναχρονιστικό και άκρως προπαγανδιστικό αυτό μάθημα ήταν προαιρετικό τότε ο γονιός θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Δηλαδή να δηλώνει ότι το παιδί του θέλει να κάνει θρησκευτικά. Απ' όσο θυμάμαι στο πανεπιστήμιο δηλώναμε ποια μαθήματα από τα προαιρετικά θα παρακολουθούσαμε και όχι το ανάποδο.
Βέβαια στην τριτοκοσμική μας χώρα το ίδιο το Σύνταγμα αποτελεί εγγύηση του Ταλιμπαναριού! Μπορεί να κατωχυρώνει την ανεξιθρησκεία από τη μια, από την άλλη όμως καθιστά την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη ως την επικρατούσα. Δηλαδή όλοι είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε κάπου, οι χριστιανοί ορθόδοξοι όμως έχουν το πάνω χέρι.
Η ΟΛΜΕ έσπευσε να χαρακτηρίσει την εγκύκλιο ως θετικό βήμα (μεγάλη προοδευτικότητα και η χάρη της!) ενώ οι παπάδες -αγράμματοι, αμόρφωτοι και καλομαθημένοι που είναι- τη θεωρούν ως επίθεση κατά της ορθοδοξίας!
Μια δημοκρατική και ελεύθερη πολιτεία ωφείλει να κάνει πραγματικά προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών υπακούωντας-επιτέλους- στο Σύνταγμα που στο άρθρο 13 παρ. 2 αναφέρει ξεκάθαρα:
" Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται."

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Επρεπε να περασουν 30+ χρονια για να γινει κατι τετοιο;;;;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@πρεζα tv

Και άλλα τόσα μέχρι να γίνει πραγματικά προαιρετικό.

sapphire είπε...

"παπάδες -αγράμματοι, αμόρφωτοι και καλομαθημένοι που είναι"

Πως μπορεί να σε χαρακτηρίσει αυτό που γράφεις τώρα!12000 παπάδες τους χαρακτηρίζεις όλους έτσι και μην πεις καμιά μαλακία του τύπου υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις γιατί σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι είναι πολύ πιο μορφωμένοι από τον μέσο όρο του Έλληνα!αλλά είπαμε μόνο εξυπνάδες!νομίζετε ότι ο αντικληρικισμός και η επίθεση στην ορθοδοξία και την παράδοση,αυτή ρε την παράδοση που είχαν εξυπνάκια οι πρόγονοί σου,σε καθιστούν κάτι παραπάνω...χαχαχχαχαχα!