Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Κράτα με να σε κρατώ.


Θα μπορούσα εύκολα να ονομάσω το post και "Οι καλοί φίλοι στις δυσκολίες φαίνονται"!
Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε τον εμπαιγμό μας με σεναριογράφους-σκηνοθέτες-πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημοσιογράφοι μας δουλεύουν κανονικότατα, στηρίζοντας ταυτόχρονα με νύχια και δόντια ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το τρισάθλιο πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο οι πολίτες προσπαθούμε (ματαίως) να αναπνεύσουμε.
Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα η Κυβέρνηση εξαπέλυσε φοροεπιδρομή τέτοιου μεγέθους, αποδεικνύοντας και στον πιο κακόπιστο ή αφελή πως στην Ελλάδα εφαρμόζεται ίσως η πιο σκληρή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος. Μια φοροεπιδρομή που στρέφεται εναντίον δικαίων και αδίκων, απρογραμμάτιστα, ανεξέλεγκτα, απροειδοποίητα, τιμωρώντας ουσιαστικά τον όποιο νομοταγή πολίτη. Μια φοροεπιδρομή, αληθινή επέλαση στα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αλλά όχι και στα εισοδήματα αυτών που κατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου. Μια φοροεπιδρομή που πιέζει ακόμη περισσότερο την αξιοπρέπεια των πολιτών και η οποία (θυμηθείτε το!) θα δημιουργήσει νέες ομάδες φοροφυγάδων αφού στις ήδη υπάρχουσες θα προστεθούν και οι νομοταγείς πολίτες που θα ψάξουν "πλάγιους" τρόπους προστασίας του εισοδήματός τους.
Ποια η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ναι το ΠΑΣΟΚ θεωρείται τέτοια) σ'αυτά τα ληστρικά μέτρα;
Μα φυσικά η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο φίλο και συνέταιρο! Με το που ανακοινώθηκαν τα φορολογικά μέτρα την άλλη μέρα το ΠΑΣΟΚ αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με ένα "σκάνδαλο" περί νοθείας σε μια ψηφοφορία για την αναθεώριση του Συντάγματος πριν 3 μήνες...και δυο αυγά Τουρκίας. Ξέρεις τώρα, το ΠΑΣΟΚ είναι να μην του πειράξεις τις διαδικασίες στις ψηφοφορίες της Βουλής, γίνεται θηρίο! Ο Γιωργάκης μόλις έμαθε τι έγινε στη Βουλή έκανε δυο μέρες να βάλει φαγητό στο στόμα. Ο δε Βενιζέλος; Άσε το Βενιζέλο, που είναι και Συνταγματολόγος! Απαρηγόρητος μονολογούσε στο γραφείο του: " Μα να κάνουν τέτοιο κακό στη διαδικασία; Τόσο έκφυλη αυτή η ΝΔ; Δε σέβονται ούτε τα ιερά ούτε και τα όσια της πατρίδος;" Και να σκεφτείς πως το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει από την όλη συζήτηση για την αναθεώριση του Συντάγματος. Για τέτοιο σεβασμό μιλάμε!
Το πήραν το θέμα(;) και οι καναλοδημοσιογράφοι ( οι τρίτοι συνεταίροι), το κάνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ για μια βδομάδα πρωί-μεσημέρι-βράδυ σαν αντιβίωση και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ποιος φόρος και ποια αδικία μου λες εσύ αγαπημένε μου ιθαγενή; Τι έβαλε στη τσέπη του ο απίθανος βολευτής κ. Αγοραστός να σε νοιάζει και για τα υπόλοιπα έχει ο Θεός ( και η μονή Βατοπεδίου επίσης)!

4 σχόλια:

ανεστης είπε...

Ξέρεις, είναι σίγουρο οτι ένα θέμα θα παίξει όσο πουλάει. Εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος να παραμείνει στην πρώτη γραμμή (εκδοτικοί - επιχειρηματικοί πόλεμοι, σκάνδαλα που εξυπηρετούν επιχειρηματικο-πολιτική αντζέντα κλπ).
Αλλά σίγουρα η θεματολογία σταμάτησε απο καιρό να είναι η αντικειμενικά πιο "κοινωνικά" ενδιαφέρουσα, για τον πολίτη τουλάχιστον. Εξ ου και τα blogs μας εδώ δεν είναι αυτοβιογραφικά.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανεστη

Κι αυτό είναι άσχημο. Μπαίνουμε σε ξένα χωράφια και προσπαθούμε να συμπληρώσουμε τα κενά στην ενημέρωσή μας ενώ είμαστε μέρος της είδησης. Με λίγα λόγια δεν έχουμε αντικειμενικότητα.

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Όλο το δίκιο είναι δικό σου αλλά που να το βρείς.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ν.γαλανακης

Όσο ζω ελπίζω.