Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Δώκε και μένα μπάρμπα!


28 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει το 12,5 % του ΑΕΠ ή το 31 % του συνόλου των κρατικών δαπανών, χαρίζει η κυβέρνηση στο-κατά τα λεγόμενά της- υγιές ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκειμένου να στηριχτεί.

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου Γιωργάκη, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε απόφαση της κυβέρνησης για να προστατευτούν οι τράπεζες. Όλα τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Η πράξη βέβαια έχει δείξει πως η τρομακτική ανάπτυξη και ευημερία του τραπεζικού κλάδου έχει συνοδευτεί και από αντίστοιχη τρομακτική υπερχρέωση των πολιτών αλλά και των κρατών συνολικά.

Την επόμενη φορά που θα ξεφυσήσεις με ανακούφιση βλέποντας στις ειδήσεις της tv να "σώζεται το τραπεζικό σύστημα" καλύτερα να φτύσεις στον κόρφο σου!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....καλά τα λες,αλλά γιατί να φτύσουμε στον κόρφο μας???Τα μούτρα μας πρέπει να φτύσουμε για την "κατάντια"μας.
Οι έχοντες υποστηρίζουν το τραπεζικό σύστημα για να υποστηρίξουν έμμεσα τους εαυτούς τους!!!Ρώτησε κανείς αυτούς που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα αν θέλουν το κράτος "τους" να στηρίξει τα παιχνιδάκια των τραπεζών???Και όποιων κρύβονται από πίσω.....

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Σωστό κι αυτό. Συνήθως δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας ταϊζει. Έτσι και οι πολιτικοί.

Ανώνυμος είπε...

ο fasattack είπε:
Τελικά καλά έκανε ένας θείος μου που μου έδωσε αντί για euros,λίρες στο γάμο μου.
Απειρώτα είδα δημοσιευμένο άρθρο σου στην Ελευθεροτυπία.Πάντα τέτοια(αν και γράφεις καλύτερα από πολλούς επαγγελματίες)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@fasattack

Οι γέροντες στα Τζουμέρκα που δεν ξέρουν από χρηματηστήρια, υφέσεις, of shore και τοξικά ομόλογα,αλλά ξέρουν πολύ καλά τη ζωή με ένα τρόπο σπαρτιάτικο έχουν τη λίρα ως μέτρο αναφοράς. Ούτε το ευρώ ούτε το δολλάριο ούτε το πετρέλαιο.