Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Ρε, λες;
-Παππού, έχεις καθόλου στην άκρη..., στο μπαούλο μωρέ, από εκείνα τα παλιά λεφτα;
- Γιατί παιδί μου, περνάνε;
-Ξέρω κι εγώ; Μπορεί να ξαναπεράσουν.

2 σχόλια:

DIONYSOS είπε...

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ.
Δολαριοκρατία,Εταιριοκρατία, Αχυράνθρωποι και Πανάκριβοι Συμβουλάτορες (golden boys),Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(IMF),ιδιες αντιλαικές συμβουλές νεοφιλελευθερισμού, πραξικοπήματα, Νέα Τάξη και ψευτοΠατριωτισμοί, έλλειψη ηγετών και σπίλωση κινημάτων,κατευθυνόμενες χρεωκοπίες, εμφύλιες διαμάχες, θρησκευτικές ψευτοδιαφορές όλα για να καλοπερνά το 1% και πολύ λέμε. Σίγουρα οι αντιδράσεις των υπολοίπων θα κατηγορηθούν και θα χαρακτηριστούν τρομοκρατία. Ασφάλειά τους η διατήρηση των κερδών. Ιστορικά όμως ο Μαρξισμός έχει αποδείξει πως πρέπει τα μέσα παραγωγής να είναι σε πλέον κοινωνικοποιημένες λύσεις από την σημερινή. Λύσεις χιπηκες δεν χωράνε στην Ευρωπαική Ενωση του 2008.Τάχα είμαστε γενικά κατά πολέμου και φτώχειας, δεν οδηγούν πουθενά.
1. Ελεγχος του μαύρου χρήματος, κατάργηση των φορολογικών παραδείσων.
2. Να μην υπάρχουν υπεράκτιες ή αν υπάρχουν για κεφάλαια να μην έχουν ακίνητα και άλλα μέσα παραγωγής.
3. Ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων
4. Ανάπτυξη εφαρμογών σε αφαλάτωση, φωτοβολταικά και αιολική ενέργεια.
5. Βαρειά καταγγελία των πετρελαικών κολοσσών πχ.μονοπωλειο διυλιστηρίων στη χώρα, καρτέλ των BP-Shell ταμειακές στα βενζινάδικα
6.Φορολόγηση ισότιμη Εκκλησίας και Μονών.
7. Αφαίρεση από λαθρεμπόρους χρήματων πεδίων δράσης όπως αθλητισμός και τυχερά παίγνια.
8. Ανάπτυξη αλιείας και κτηνοτροφίας εξω από τις υπάρχουσες νόρμες ΕΕ
9. Νέες καλλιέργειες προσοδοφόρες στηριγμένες σε έρευνα όχι στις συμβουλές της MOsado.
10. Δημόσιες επενδύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό και Συγκοινωνίες. Ηδη η ιδιοτiκοποίηση στην Ενέργεια και Επικοινωνία έχει κοστίσει ακριβά.
11. Tα ελλείματα δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους, προστασίας της εργασίας στην ΕΕ να αναδειχθούν και να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που φέρνουν τους Μπαρόζο στη σημερινή κουτση Ευρώπη.
12. Επιτέλους αξιοπρέπεια στην εθνική πολιτική και την Αμυνα. Οι Κύπριοι θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τους"φίλους" Τουρκοκύπριους ακόμα και τον οπλισμό του στρατου κατοχής,ας δίναν κάποιες πρωτοβουλιες σε ταλέντα στυλ Εφραίμ........
13. τΟ ευρώ για νάχει το 60% του παγκόσμιου εμπορίου πρέπει να στηρίζεται σε παραγωγικές διαδικασίες, σε δουλιές που αναπτύσσει στην Ευρώπη όχι στην εφεύρεση νέων αποικιοκρατικών εκμεταλλεύσεων σε Ασία και Αφρική.
Αντε πολλά είπα ας προτείνουν και άλλοι ιδέες .
Ζεί ρε θηρίο ο παππούς;;; :-)

ΑΠΕΙΡΩΤΑς είπε...

Για άλλη μια φορά αναφέρεις τα αυτονόητα. Πολύ καλά ξέρεις όμως πως τα αυτονόητα είναι και τα πιο δύσκολα. Πιο πιθανό είναι να αναστηθούν και οι 2 παππούδες μου παρά να εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!