Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Τσικάγκο γίναμε παιδάκι μου!




Επιτέλους έγινε κι αυτό! Το πρωινό μακελειό στο σχολείο ολοκληρώνει, με τον πιο θορυβώδη τρόπο, την μεταμόρφωση της πιο αντι-Αμερικανικής (στα λόγια) κοινωνίας σε πανομοιότυπο κλώνο των Η.Π.Α.
Είχαμε αγοράσει τις διψασμένες τζιπάρες, 2-3 κινητά ο καθένας, βάλαμε κλιματιστικό και στα κοτέτσια μας, έχουμε υγεία και παιδεία μόνο πληρώνοντας χοντρά, πουλήσαμε τις δημόσιες υπηρεσίες μας, οργανώσαμε τη διαπλοκή μας από τοπικό μέχρι και εθνικό επίπεδο, γιγαντώσαμε τις τράπεζες και τα Μ.Μ.Ε.... Εντούτοις κάτι έλειπε. Από σήμερα όμως μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως κατακτήσαμε το πολιτισμικό Έβερεστ!
Εύγε μας!

8 σχόλια:

zalmoxis είπε...

"Έηθενς γουή μπηκέημ"!

θα λένε εις άπταιστον γκρήνγκγλις και κουνώνμας με νόημα το κεφάλι οι κάτοικοι του Τσιοκάγκου όπως πάνε με την αυξανόμενη εγκληματικότητα 'κει πέρα...

ανεστης είπε...

Όταν το έχεις το γαμημένο το όπλο και το βλέπεις να σου γνέφει κάθε μέρα ως λύση, όταν το όπλα διακινούνται ανετότατα... κι άλλωστε πως θα κερδίσουν οι κατασκευαστές τους; κλέφτες θς γίνουν; Στην κοινωνική κρίση ποντάρουν και στους θερμόαιμους κι ανένταχτους. Σαν τις τράπεζες που ποντάρουν στη χρεωκοπία των κρατών.

the muppet show girls είπε...

Ξέχασες να ευχαριστήσεις τους φίλους μας Αμερικανούς!

Απειλή τηλεφωνική στη δουλειά:
-Το έχετε καταντήσει μπουρδέλο εκεί μέσα το δημόσιο. Εμείς σας πληρώνουμε. Θα έρθω με τις καραμπίνες μια μέρα να σας λιανίσω.
-Τι εννοείτε; Κι εμένα;
-Όχι εσένα κοριτσάκι μου. Όλους τους υπόλοιπους.

...να το πάρω σοβαρά;

Καλημέρες '-)

Ανώνυμος είπε...

Ο FASATTACK είπε:
Κλασσική περίπτωση σημερινού τρόπου ζωής:Περισσότερη απομόνωση,περισσότερη ανταγωνιστικότητα,αλλαγή(ξεπεσμός) των αξιών.Προσθέσθε και την ουτοπία που προσφέρει το ίντερνετ:Την ψευδαίσθηση της δύναμης,του πλούτου,της κατοχής όπλων,της εύκολης κυριαρχίας στο αντίθετο φύλλο.Η σύγκριση με την πραγματικότητα είναι ανελέητη.Πιστεύω πλέον σε παγκόσμια συνομωσία σχετικά με το ίντερνετ.Το εννοώ!

Ανώνυμος είπε...

Τραγικότατη ελληνική πραγματικότητα.....
Τι να πω???

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@the muppet show girls
Χμ...για καλό και για κακό θεώρησέ το σοβαρό.

@fasattack
Aπό εμάς εξαρτάται αν το παγκόσμιο χωριό μετατραπεί σε παγκόσμια στάνη.

@ανωνυμος
Τι να πεις;
Ότι στραβό βλέπεις να το λες. Μην το κρατάς. Να μιλάς ενάντια στο άδικο και το λάθος. Μην το καταπίνεις το άδικο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δες όμως και μερικές ψύχραιμες σκέψεις για του Ρέντη.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@δειμος
Τις είχα διαβασει από τότε. Απλώς δεν σχολιάζω εκεί που συμφωνώ ή δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση συμφωνώ (όπως άλλωστε με τα περισσότερα κείμενά σου)