Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007

Έλα πάρε φρέσκο πράμα!!!

Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε το φυσικό νόμο της εντροπίας,τις εκλογές και το άρθρο 16;Δεν έχω ιδέα αλλά ίσως και να γίνεται.
Είναι τόσο "κεραυνός εν αιθρία" η αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου του συντάγματος;Γιατί αλήθεια μας παραξενεύει το γεγονός;
Η ανώτατη παιδεία είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό λέει το αρ.16.Βέβαια ενόσω ισχύει το 16 δεν ξέρω πόσο δημόσιο κα πόσο δωρεάν είναι το αγαθό αυτό.Να συμφωνήσουμε όμως ότι η παιδεία είναι αγαθό.Όπως και η υγεία και η γη,ο αέρας και το νερό.Όπως και η επικοινωνία και οι μεταφορές, η στέγαση και η σίτιση.Όπως και οι φυσικοί πόροι.Είναι αγαθά,δημόσια αγαθά με την έννοια του κοινού καλού και της προσβασιμότητας ΟΛΩΝ σ'αυτά.
Οι ιδιώτες έχουν κάνει επίθεση προκειμένου να εξαγοράσουν όλα αυτά τα αγαθά και στη συνέχεια να τα εκμεταλευτούν.Ακούγομαι κοινότυπος;Απλοικός στη σκέψη μου;Αφού είναι τόσο απλό αυτό που συμβαίνει!Έχει δωθεί μια τιμή στα πάντα και απλώς όλα αγοράζονται.Τελικός στόχος να πληρώνουμε για όλα.Ακόμα και για την αξιοπρέπειά μας!Εννοείται πως η ανταποδοτικότητα είναι άγνωστη έννοια για τις επιχειρήσεις.Μόνο ένας είναι ο στόχος τους:το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος με την όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια κεφαλαίου.
Ποιος εκποιεί τα δημόσια αγαθά;Εμείς οι ίδιοι μέσω των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων μας.Ειδικά στην Ελλάδα τουλάχιστον το 85% από εμάς συναινεί σ'αυτή τη διαδικασία και μάλιστα με ιδιαίτερο πάθος κουνώντας τις νάυλον σημαιούλες.Γι'αυτό και δεν μπορώ να ακούω θρήνους και μοιρολόγια σχετικά με το πώς πάνε τα πράγματα.Πάνε ακριβώς εκεί που τα στέλνετε!
Κάθε μορφή ενέργειας μπορεί να μετατραπεί σε μια άλλη μορφή.Βέβαια το κόστος αυτής της μετατροπής είναι η απώλεια ενέργειας στο σύμπαν ενώ η τελική της μορφή είναι λιγότερη και χειρότερης ποιότητας.Όλο αυτό δημιουργεί μια αταξία στο σύμπαν που αυξάνεται συνεχώς.Έτσι ή κάπως έτσι ορίζεται η εντροπία,σαν την αύξηση της αταξίας του σύμπαντος.Έχω την αίσθηση πως την ίδια τύχη θα έχουν και τα αγαθα της ζωής μας αν από δημόσια γίνουν εμπόρευμα.Συνεχώς θα φθίνουν και θα υποβαθμίζονται ποιοτικά.
Υ.Γ. Σχετικά με τον κ.Νίκο Δήμου και την κουτοπόνηρή του άποψη "χέστηκα για το άρθρο 16 εμένα με νοιάζει μια αλκυονίδα μέρα",πανάξια παίρνει μια θέση στο hall of fame των Ανδρουλακιοειδών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: