Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ #2

Άρθρο 13 παράγραφος 2:

"Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων.Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη.Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται."

*Απαγορεύεται ο προσηλυτισμός;Σε ποια χώρα;Διότι στην Ελλάδα δεν ακούμε κάτι άλλο εκτός του χριστιανισμού.Επίσης η σύνδεση της ονοματοδοσίας με το μυστήριο της βάπτiσης στο χριστιανικό δόγμα δεν είναι προσηλυτισμός;
*Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει ο Χριστόδουλος!Αυτό προκύπτει, εξάλλου,απ'το γεγονός ότι η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα "περνάει" απ'την έγκριση της ιεράς συνόδου!

3 σχόλια:

e-politis είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ "ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΝΟΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 : "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Η Σ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ..." ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ?
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΕΔΩ, ΕΝΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΧΑΝΕΤΑΙ.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μάλιστα με πρόλαβες γιατί ήθελα να ανεβάσω κι αυτό το άρθρο του συντάγματος.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Η ονοματοδοσία ευτυχώς δεν είναι υπόθεση πλέον της εκκλησίας. Μπορείς να δηλώσεις το όνομα του παιδιού όταν γεννηθεί και πριν βαφτιστεί.

Οσον αφορα το τζαμί , δεν νομίζω πως θα βρει κάποιος το πολιτικό θάρρος να αρνηθεί τις ψήφους των "πιστών".