Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ #8

Άρθρο 120, πράγραφοι 2 & 4 (ακροτελεύτια διάταξη) :


"2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".


Το ζουμί όλης της υπόθεσης σχετικά με το Σύνταγμα. Ίσως να μην έχει και μεγάλη σημασία τι αναφέρουν τα 119 άρθρα του Συντάγματος αν δεν υπάρχει ένας τρόπος που να επιβάλλει την τήρησή του. Και στο τελευταίο άρθρο μπαίνουμε όλοι μας στην υπόθεση και γινόμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι έτσι ώστε οι θεμελιώδεις κανόνες λειτουργίας στη χώρα μας να είναι ενεργοί και όχι ευχολόγιο.
Βέβαια ο πατριωτισμός είναι μια σχετική έννοια και ο καθένας μας μπορεί να το μεταφράσει όπως το αντιλαμβάνεται ή όπως βολεύεται. Μπορεί η εννοιολογική αυτή σχετικότητα του πατριωτισμού να είναι ένα ακόμα παραθυράκι γα να ξεγλυστράμε από τη νομιμότητα όταν μας "στριμώχνει" , μπορεί να είναι όμως και η βάση της Δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης.

4 σχόλια:

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Η προστασία της ελληνικής οικονόμίας επαφίεται στον πατριωτισμό του κεφάλαιου,
Η προστασία της υγείας του λαού επαφίεται στα κεφάλαια των συμπατριωτών,
Η προστασία των πολιτών επαφίεται στα "κεφάλια" της αστυνομίας
Η ακεραιότητα των κεφαλιών των διαδηλωτών επαφίεται στην ευαισθησία των γκλομπς
και τελειωμό δεν έχει το επαφίεται

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Γενικώς είμαστε της αφής.Μας αρέσει αυτή η αίσθηση από το χάδι μέχρι το χαστούκι!

o kairos είπε...

Σα δε ντρεπομαστε να βαζουμε στο Συνταγμα τετοια εθνικιστικα πραματα.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ντροπή και όνειδος!!!Ενώ θα μπορούσαμε το Σύνταγμα να το υποστηρίζουμε με καλή φωνή και σκηνική παρουσία(που είναι και της μοδός)