Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Επιτέλους!



Από δω και πέρα με τον αδελφό Μπαράκ θα φάμε με χρυσά κουτάλια!

7 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Αν ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της Επανάστασης διανυουμε τον μήνα της Θυσίας. (17-11). Καλό ειναι και οι δικοί μας κοκορόφτεροι πολιτικοί να μην υποτιμούν τον Κόσμο, τον Πολίτη τον Ανθρωπο. Το όνειρο δίνει φτερά αλλά πατάει γερά και στα πόδια του.

Ψήφισε το 75%!!!!στις ΗΠΑ
Ζωή, Ελευθερία, επιδίωξη της ευτυχίας είναι τα αιτούμενα της Διακηρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Κάποιοι πολλοί το θυμήθηκαν.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Μην ξεχνάμε όμως και το πείραμα Κλίντον και την παγκόσμια απογοήτευση που προκάλεσε η προεδρία του. Η πολιτική των ΗΠΑ είναι τόσο σταθερή που δεν αφήνει περιθώρια για πολλές ελπίδες.
Το ότι πήγαν οι Αμερικανοί να ψηφίσουν μαζικά μπορεί να οφείλεται στον Ομπάμα μπορεί να είναι και αποτέλεσμα συσπείρωσης της ακροδεξιάς ή και τα δύο.
Σε τελική ανάλυση ξέρουμε ελάχιστα για τον Αμερικανό πολίτη και τον τρόπο που εκλέγει. Ξέρουμε όμως πολλά για την Αμερικανική πολιτική.

ανεστης είπε...

κανείς δεν είπε ότι θα φάει με χρυσά κουτάλια, αλλά σ' αυτό το σημείο το ότι μπορεί να σταματήσουν οι redneck πολιτικές είναι κάτι.
Επίσης σου θυμίζω ότι στο πρόγραμμά του υπάρχουν δεσμεύσεις για περιορισμό των ρύπων (π.του Κυότο). Δηλαδή θα ήταν το ίδιο με το να έχεις την Palin του "ας τα πηδήξουμε όλα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι θέλημα θεού;"

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

@ανεστη

Πολύ ωραία. Μ'αρέσουν οι κουβέντες σε ξένο αχυρώνα. Επίσης μ'αρέσει η προσωποποίηση των πολιτικών επιλογών. Ομπάμα vs Μακ Κέιν, Βόρειοι vs Νότιοι, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Μας αρέσουν τα δίπολα.
Τι είναι δηλαδή ο Ομπάμας που μπορεί να με κάνει να νιώθω την οποιαδήποτε ελπίδα; Ξόδεψε δις δολλάρια κάνοντας προεκλογική εκστρατεία χολυγουντιανών διαστάσεων και αισθητικής (όπως κάθε υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του). Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχωσαν τρελά ποσά στην προεκλογική του εκστρατεία. Παίρνοντας το χρήσμα των δημοκρατικών η πρώτη του κίνηση ήταν να πάει στο Ισραήλ ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του σχετικά με την εξωτερική πολιτική. Έτσι απλά. Μην παραμυθιαζόμαστε.
Και ειδικά για την Πέιλιν χέστηκα. Στο κάτω κάτω είναι εχθρός ορατός και όχι στελθ σαν αυτά που έστελνε το παιδί των λουλουδιών Κλίντον στη Σερβία.

ανεστης είπε...

Αν δεισ τα πράγματα με τη μαξιμαλιστική διάθεση του "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" τότε ναι, ο Obama δεν κάνει καμία διαφορά. Εγώ προσωπικά δεν έβαλα κανένα δίπολο. Οι αμερικανικές εκλογές το έβαλαν. Απέναντι απο τούτον είχες τους ρεπουμπλικάνους αναγεννημένους χριστιανούς οπλισμένους με ένα patriot act. Άρα το δίπολο υπάρχει είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό που είπα είναι "το μη χείρον βέλτιστον".

Οι επιχειρήσεις πάντα θα τα χώνουν στο φαβορί, τα φαβορί πάντα θα τα έχουν καλά με το Ισραήλ (το εβραικό λόμπι είναι πανίσχυρο). Έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. Θα σε χρησιμοποιήσει ή θα το χρησιμοποιήσεις.
Και οχι αδερφέ καθόλου δεν "χέστηκες" για την Πέιλιν, εκτός αν θες να πηδήξουν τον κόσμο όλο για να επιβεβαιωθεί η σιγουριά μας ότι οι Αμερικανοί είναι όλοι καθίκια.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

ανέστη, θέλω δε θέλω όποτε γούσταραν να πηδήξουν τον πλανήτη το έκαναν.
Πάντως ως τώρα όλους τους προέδρους τους χρησιμοποιούσαν τα λόμπι και όχι το αντίθετο. Και στο ξαναλέω για την Πέιλιν, δεν με φοβίζει ο γνωστός εχθρός. Δεν με φοβίζει ο Πλέυρης και ο Ψωμιάδης. Με φοβίζει ο Τατούλης.

ανεστης είπε...

Θεμιτό. Από την άλλη μην ξεχνάς πως βγήκε πρόεδρος έχοντας ήδη πράγματα που μέχρι χτες ήταν ανήκουστα για τις ΗΠΑ (όπως ότι θα εξομαλύνει τη σχέση με την Κούβα, θα αρχίσει συνομιλίες με τον Ραούλ Κάστρο). Δεν περιμένει κανείς θαύματα, ούτε ότι οι ΗΠΑ θα μετατραπούν σε άγγελο. Αλλά νοιώθω την ανάγκη να κρατήσω αποστάσεις και από τον πλήρη μηδενισμό