Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Καλώς τον!


Καλώς τον κι ας άργησε!
Είπα κι εγώ αρχιεπίσκοπος και προοδευτικός γίνεται; Αμ δε γίνεται! Άργησε λίγο αλλά μας τα έδωσε κι αυτός τα διαπιστευτήριά του.
Κάνοντας μια κωλοτούμπα Τσουκαχάρα ο Ιερώνυμος δήλωσε χτες πως " εμείς δεν θα ανακινήσουμε θέμα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους" ( έτσι εύκολα χωρίζουν τα σιαμαία;)
" Εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα από την πολιτεία, τότε θα ζητηθεί δημοψήφισμα και ο καθένας θα πάρει το μάθημα που του αρμόζει" . Με λίγα λόγια είπε ο αρχιεπίσκοπος να δούμε αν κάποιος τολμήσει να κουνηθεί από τους πολιτικούς κι αν κουνηθεί θα ξαναβγάλω στους δρόμους τους Ταλιμπάν (οι ταυτότητες είναι εδώ) και τότε θα πάρουν τα τρία μου στις επόμενες εκλογές.
" Η Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η Εκκλησία έζησε και χωρίς το κράτος. Για δείτε τι έχει κάνει η Ορθοδοξία στο εξωτερικό." Λογικό να μη φοβάται η Εκκλησία τίποτα από τη στιγμή που κατέχει τη μισή Ελλάδα. Και εγώ δε θα φοβόμουν! Από την άλλη είμαι περίεργος να μάθω πότε έζησε η Εκκλησία στην παρανομία χωρίς το Κράτος. Από τα λίγα που γνωρίζω η ύπαρξη και γιγάντωσή της οφείλεται σε βυζαντινά χρυσόβουλα, πασαλίδικα φιρμάνια και νομοθετικά διατάγματα. Δεν ξέρω τι έχει κάνει η Ορθοδοξία στο εξωτερικό αλλά με κρατικά κονδύλια και 3 ΚΠΣ στην πλάτη μας φαντάζομαι πως κι εμείς θα κάναμε παπάδες από φιλανθρωπίες.

2 σχόλια:

ioannis_the_great είπε...

Καλησπέρα.
Κρίμα δεν τον άφησαν και ούτε ήθελε

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Λίγα λόγια και σταράτα, συμφωνώ.