Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ξέρεις από Αφαίρεση;


Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να καταλάβω ότι δικαιολογημένα στο σχολείο ήμουν κουμπούρας στα Μαθηματικά. Μπορεί το τίμημα να ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά χαλάλι, διότι πολές φορές το να φτάνεις στην αυτογνωσία είναι σημαντικότερο και από τις δουλειές εκατομμυρίων συμπολιτών.
Κάθομαι και ακούω στην τελεόραση (την οποία σέβομαι και έχω εικόνισμα στο σπίτι μου), ότι η κρίση βαθαίνει διότι η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή έχει πέσει δραματικά αφού εξίσου δραματικά έχει πέσει η παγκόσμια κατανάλωση βιομηχανικών προϊόντων αφού (ουφ έσκασα!) έχει πέσει και τσακιστεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Με το που το άκουσα, θεώρησα, ο αδαής, φυσιολογικό και μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι η λύση στο πρόβλημα ήταν απλη. Είτε θα πέσει η τιμή του προϊόντος έτσι ώστε να μπορεί ο πολίτης να το αγοράσει και να μην μειωθεί η βιομηχανική παραγωγή, είτε θα αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών ώστε αγοράζοντας προϊόντα να αυξήσουν την καταραμένη βιομηχανική παραγωγή.
Αμ, δε!
Η λύση που εφαρμόζεται από αυτούς που ξέρουν, αυτούς που τα έχουν σπουδάσει τα οικονομικά και με ντοκτορά παρακαλώ, αυτούς που ξημεροβραδιάζονται προκειμένου να βρίσκουν λύσεις, είναι η μείωση του μισθού όσων δουλεύουν, οι αθρώες απολύσεις εργαζόμενων που ήταν ήδη κακοπληρωμένοι, η αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.
Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη απ'τον Καθηγητή μου, που δεν κατάφερα ποτέ να μάθω τα συγκεκριμένα Μαθηματικά.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Το σωστό να λέγεται!
Ευχάριστη διάθεση προκάλεσε στους Έλληνες πολίτες η ανακοίνωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια, πως θεωρείται πλέον αδίκημα η χρήση κουκούλας και η όποια παραποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου.
Ήταν καιρός να γίνει κάτι μ'αυτήν την αθλιότητα!

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Ακόμα να μας σώσουν;


Ανάστατη και με αίσθημα απογοήτευσης συνεχίζει η παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθεί τη σιγή των δύο ηγετών της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή και Γεωργίου Παπανδρέου. Οι δύο ηγέτες εμμένουν στην άρνησή τους να αποκαλύψουν, ο καθένας απ'τη μεριά του, το σχέδιο εξόδου απ'την οικονομική κρίση της Ελληνικής οικονομίας.
Το γεγονός αυτό βυθίζει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια οικονομία στην αβεβαιότητα, με τις στρατιές των ανέργων να πολλαπλασιάζονται.
Σε μια ύστατη, σχεδόν απέλπιδα, προσπάθεια αναστροφής του κλίματος, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Νασουσίρο Τοκασόνι, σε διακοπή της έκτακτης σύγκλισης των G-20, δήλωσε:
"Οι δύο ηγέτες πρέπει να αφήσουν τις ξεροκεφαλιές, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο σύμπαν και να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους!"

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Σσσσς...μη μιλάτε και ξυπνήσει το μωρό!
Με σωρηδόν νομιμοποιήσεις παράνομων κτιρίων προσπαθεί η κυβέρνηση αφ'ενός να κλείσει "τρύπες", που δεν είχαμε αλλά μας τις άνοιξε η άτιμη διεθνής οικονομική κρίση (να δεις που στο τέλος θα το πιστέψουμε), αφ'ετέρου να κλείσει την "ψαλίδα" στα γκάλοπ με το ΠΑΣΟΚ (που είναι και η μοναδική τους έγνοια).
Λεπτομέριες όπως η επιβράβευση του έννομου πολίτη και η τιμωρία του παράνομου ή η διαφύλαξη δημοσίων και δασικών εκτάσεων από καταπατητές είναι ανούσιες και αποκυήματα φαντασίας που υποκινούνται από τοπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, πίσω από τα οποία το πιαθανότερο να κρύβεται εβραϊκός, τουρκικός ή σκοπιανός δάκτυλος με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και τη δυσφήμιση της υπέροχης εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Λαλούν τ'αηδόνια και πλαντάζω!

Απορίες αφελούς πολίτη:

1. Η κυβέρνηση με τους δημιοσιογράφους της προσπαθούν να μας πείσουν πως, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μας πήρε η κάτω βόλτα ως χώρα. Προφανώς μέχρι πριν από λίγο καιρό ήμαστε Ελβετία, πλήρως οργανωμένοι και εκσυγχρονισμένοι με ικανότητα αποταμίευσης και ελάχιστα χρεωμένοι στις τράπεζες;

2. Μιλάμε για διεθνή οικονομική κρίση αφού οι συνέπειες επηρρεάζουν όλες τις χώρες. Αυτό συμβαίνει λόγω της διεθνοποίησης των τομέων παραγωγής. Με λίγα λόγια η εθνική οικονομία με τη στενή έννοια του όρου πλέον δεν υφίσταται. Γιατί τότε συνεχίζουν να λένε- ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης- ότι έχουν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση; Μαλάκες είναι οι άλλοι; Ή μήπως θα συμπαρασύρουμε προς τα πάνω και τους υπόλοιπους;

3. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει ΟΛΟΙ να βάλουμε πλάτη. Προφανώς ΟΛΟΙ κάναμε λάθος διαχείρηση των κεφαλαίων. Μήπως μέχρι προχτές είχαμε λαϊκή δημοκρατία στηριζόμενοι στο οικονομικό μοντέλο του κολχόζ;

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009

Στα Sotheby's αδερφές μου...στα Sotheby's!


Πάντως έχει και τα καλά της η οικονομική κρίση. Αν φουντάρει η OPEL, όπως ακούγεται, τότε θα αποκτήσει μεγάλη συλλεκτική αξία το αυτοκίνητό μου!
Κανένας δεν πάει χαμένος τελικά.