Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ξέρεις από Αφαίρεση;


Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να καταλάβω ότι δικαιολογημένα στο σχολείο ήμουν κουμπούρας στα Μαθηματικά. Μπορεί το τίμημα να ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά χαλάλι, διότι πολές φορές το να φτάνεις στην αυτογνωσία είναι σημαντικότερο και από τις δουλειές εκατομμυρίων συμπολιτών.
Κάθομαι και ακούω στην τελεόραση (την οποία σέβομαι και έχω εικόνισμα στο σπίτι μου), ότι η κρίση βαθαίνει διότι η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή έχει πέσει δραματικά αφού εξίσου δραματικά έχει πέσει η παγκόσμια κατανάλωση βιομηχανικών προϊόντων αφού (ουφ έσκασα!) έχει πέσει και τσακιστεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Με το που το άκουσα, θεώρησα, ο αδαής, φυσιολογικό και μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι η λύση στο πρόβλημα ήταν απλη. Είτε θα πέσει η τιμή του προϊόντος έτσι ώστε να μπορεί ο πολίτης να το αγοράσει και να μην μειωθεί η βιομηχανική παραγωγή, είτε θα αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών ώστε αγοράζοντας προϊόντα να αυξήσουν την καταραμένη βιομηχανική παραγωγή.
Αμ, δε!
Η λύση που εφαρμόζεται από αυτούς που ξέρουν, αυτούς που τα έχουν σπουδάσει τα οικονομικά και με ντοκτορά παρακαλώ, αυτούς που ξημεροβραδιάζονται προκειμένου να βρίσκουν λύσεις, είναι η μείωση του μισθού όσων δουλεύουν, οι αθρώες απολύσεις εργαζόμενων που ήταν ήδη κακοπληρωμένοι, η αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.
Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη απ'τον Καθηγητή μου, που δεν κατάφερα ποτέ να μάθω τα συγκεκριμένα Μαθηματικά.

1 σχόλιο:

Ωρομίσθιος είπε...

συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου. αν επιθυμούσατε να παρουσιάσετε το κείμενο κάλεσμα θα σας είμαστε ευγνώμων

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι,
τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της ωρομισθίας αποτελεί μείζον ζήτημα στη δημόσια εκπαίδευση. Γνωρίζουμε όλοι μας τι σημαίνει αυτό, τις συνθήκες εργασίας και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής:

υποαπασχόληση - λίγες ώρες εργασίας - ελαστικές συμβάσεις εργασίας - διασκορπισμός των ωρών σε πολλά σχολεία - εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές - πληρωμές με καθυστέρηση από 2 μήνες ως και πλέον από 2 χρόνια - μη πληρωμή οδοιπορικών, μη πληρωμή σε αργίες κ.τ.λ. - μη αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης - ελλιπής ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μη παροχή γονικών αδειών και υποβαθμισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα


Όλα αυτά συνεπάγονται επισφαλείς συνθήκες, ένα συνεχή αγώνα για την επιβίωση! Αυτό είναι το καθεστώς ομηρίας με αντίβαρο το θέλγητρο – φόβητρο ενός αβέβαιου διορισμού..
Είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, γεμάτοι άγχος και ανασφάλεια. Με τελικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιεχομένου της παιδείας μας

Φτάνοντας λοιπόν στα όρια της αξιοπρέπειας μας, ζητώντας τα αυτονόητα καλέστηκε και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μάρτη 2009, ως πρώτο βήμα, συζήτηση για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας ανοιχτής συνέλευσης ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ωρομίσθιοι όλων των ειδικοτήτων α/βάθμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.


Ως κατάληξη της συζήτησης προτείνουμε να δραστηριοποιηθούμε για:
σημαντική αύξηση στην ωριαία αποζημίωση – καταβολή των δεδουλευμένων κάθε μήνα – αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

.. και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του θεσμού της ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ
Η κίνησή μας δεν είναι η μοναδική, αλλά ήδη στην Αθήνα έγινε το πρώτο βήμα, όπου ύστερα από κάλεσμα συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση και έχει δρομολογηθεί Ανοιχτή Συνέλευση ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την Κυριακή 29 Μάρτη 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΔΟΕ

Συνάδελφοι κανείς δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά μας.
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η απουσία μας παρατείνει την απαράδεχτη κατάσταση που βιώνουμε. Στο χέρι μας είναι να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους
σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 5 Απρίλη 6 μ.μ. στο EKΘ (εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης),
Αριστοτέλους 32 (επί της φιλίππου) Θεσσαλονίκη

Να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας.


για την Πρωτοβουλία για Ανοιχτή Συνέλευση Ωρομισθίων,

Εφέογλου Έλενα, εικαστικός, elenaefeoglou@yahoo.com
Καλκοπούλου Ελένη, πληροφορικός, ekalkopo@gmail.com
Καριπίδης Αλέξανδρος, πληροφορικός, 6974595897 asimos_alex@yahoo.gr
Μπουκόνη Χαρά, εικαστικός, hara.pg@hotmail.com
Παπαϊωάννου Αθανάσιος, πληροφορικός, apapaion@gmail.com
Παπαχρυσάνθου Μικαέλλα, μουσικός, mika_papach@hotmail.com
Σκόρδου Κωνσταντίνα, γερμανικών, 6946032513 konstantinaskordou@mail.gr
Σπάθας Γρηγόρης, πληροφορικός, grspatha@yahoo.com
Τζώτζιου Δήμητρα, εικαστικός, 6977040779 mimikart@hotmail.comπερισσότερες πληροφορίες:

http://www.facebook.com/group.php?gid=71634619208

http://oromisthioi.blogspot.com